בשנים האחרונות, חקר המוח תופס חשיבות גדולה יותר ויותר וכך גם המחקר סביב המזונות שיסייעו לנו לשמור עליו חד ובריא לאורך שנים. ללא ספק לתזונה ואורך החיים שלנו ישנה השפעה על המוח ולכן חשוב מאוד לשים דגש מיוחד על מזונות שמסייעים בשמירה על המוח והגנה עליו מפני מחלות כמו אלצהיימר ומחלות ניוון אחרות של המוח.
כתבות נוספות בנושא
כמה ביצים ספורטאים יכולים לאכול ביום?
10 סוגי אגוזים הכרחיים לספורטאים
10 מזונות העל לספורטאים מתחילים ומתקדמים
אז מה הם המזונות המומלצים ביותר שיסייעו לכם לשמור על המוח?
- ארוגולה
כולנו יודעים שעלים ירוקים בריאים ומזינים, הם עשירים בסיבים תזונתיים ובכלורופיל, אך מחקרים מצאו שאנשים שצרכו עלים ירוקים מדי יום, העלו את היכולות הקוגניטיביות שלהם על פני כאלו שלא צרכו כלל. מבין העלים הירוקים, לארוגולה תכונות בריאותיות נוספות המסייעות בשמירה על המוח. היא מסייעת בזרימת דם טובה יותר והובלת חמצן יעילה יותר למוח ואף מסייעת להורדת לחץ הדם.
צריכה יומית: מומלץ לצרוך כ-2 כוסות ארוגולה טרייה ביום
2. אוכמניות
אוכמניות ופירות יער בכלל, מומלצים מאוד לשיפור ושמירה על בריאות הגוף והמוח. האוכמניות עשירות באנטיאוקסידטים ופלבנואידים שיכולים להגן על המוח. מספר מחקרים הראה כי צריכת אוכמניות יכולה לסייע בשמירה מפני מחלת האלצהיימר.
מומלץ לצרוך כחצי כוס
3. חלמון הביצה
ביצה היא מקור נפלא לחלבון מלא וגם החלמון שלה, החלק הצהוב מזין וחשוב לבריאתנו. בחלמון תמצאו כולין וויטמיני B שמסייעים בשמירה על המוח.
מומלץ לצרוך 1 ביצה ביום.
4. שמן זית
בתזונה הים תיכונית והישראלית, לשמן הזית תפקיד חשוב ביותר כחלק מתיבול, אפייה ובישול מאכלים. במחקרים שנעשו על בעלי חיים, נמצא כי צריכת שמן זית כתית מעולה יכולה לסייע להגנה על הזיכרון ועל יכולת הלמידה וגם להקטין את היווצרותם של סימני האלצהיימר.
מומלץ לצרוך לפחות כף אחת ביום.
5. דג סלמון
הסלמון עשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 3 EPA/DHA החיוניים לשמירה על בריאות המוח. אומגה 3 מסייעת בהפחתת המתח החימצוני במוח והפחתת מחלת האלצהיימר.
מומלץ לצרוך לפחות שלוש פעמים בשבוע.
6. אגוזי מלך
מעבר לכך שהם דומים להפליא למוח, אגוזי מלך גם מכילים חומצת שומן מסוג אומגה 3 שמסייעת בשמירה על המוח.
מומלץ לצרוך כ-10 חצאים.
העובדה הבסיסית ביותר אשר אי אפשר להתווכח עליה הוא מבנה הלסת והשיניים שלנו כבני אדם.
מבנה זה מיועד לאכילה מן החי והצומח.
אידאולוגיות יכולות להישמע נהדר ונפלא אבל אינן עומדות במבחן החיים והמדע
עד כמה שזה מצער.