מאת: נטעחן ליבנה
1. וותרו על הקישים.
העדיפו לאכול פשטידות מגבינות רזות מאשר קישים עם קלתית. הקלתית בדרך כלל עשירה מאוד בחמאה, שזה שומן רווי, שאינו בריא לנו.
2. התחילו את הארוחה במבחר סלטים וירקות.
כך הקיבה תתמלא בירקות דלי קלוריות עוד לפני שבכלל תגיעו לחלק העיקרי של הארוחה.
3. שימו לב מה בתפריט.
אין טעם לשאול מראש, אבל ברגע שמגיעים למקום בו מתארחים, חשוב לבדוק מה בתפריט. כך תדעו על מה שווה לכם לבזבז את הקלוריות של הארוחה.
4. הגיעו לארוחה שבעים.
הכוונה היא כמובן לא להגיע אחרי ארוחת ערב, אבל אכילה של חטיף עד מאה קלוריות או פרי כשעה לפני הארוחה, תשקיט את הרעב ותגרום לכם לאכול בצורה מושכלת ומבלי להתנפל על האוכל.
5. במהלך הארוחה וותרו על משקאות קלים ומשקאות אלכוהוליים.
העדיפו לשתות מים במהלך הארוחה. כך גם לא תצרכו סתם קלוריות ריקות, ולא תצרכו סוכרים עודפים.
6. הגיע הזמן לקינוח.
וותרו על עוגות המוס והקצפת. העדיפו מקפאים למיניהם ופירות. אם אתם מכינים את הקינוח, הכינו עוגת גבינה עם גבינות דלות שומן.
נטעחן ליבנה | דיאטנית קלינית, B.Sc ויועצת תזונה