על חשיבות התזונה בפעילות גופנית כבר קראת רבות. כולם כותבים על המזונות המומלצים לפני, בזמן ואחרי פעילות גופנית, אבל מאילו מזונות עלינו להישמר ולהתרחק לפני?
1. מזונות עתירי שומן
טחינה נהדרת ומכילה כמויות גבוהות של סידן ומגנזיום החיונים לספורטאים, אך יחד עם זאת, מכילה הטחינה כמויות גבוהות מאוד של שומן. לשומן לוקח זמן ארוך יותר להתעכל במערכת העיכול ולכן זהו אינו המזון האידיאלי לפני אימון שבו אנו רוצים שהגוף יספק דם וחמצן אל השרירים ולא יתמקד במערכת העיכול.
כתבות תזונה נוספות
מה לאכול לפני אימון
אתם יודעים מה אתם אוכלים?
5 מזונות מומלצים לסוף האימון
10 המזונות שיעזרו לכם להתאושש מהר מאימונים
2. רטבים
נכון שפסטה או אורז הם פחמימה מועדפת על ספורטאים, בעיקר לפני אירועים חשובים ותחרויות, אבל מה קורה כשאוכלים יום לפני תחרות, לדוגמה, רוטב פסטה על בסיס שמנת? או רוטב כבד ומלא שומן? נכון שזה טעים מאוד, אך עלול לגרום לתחושת אי נוחות במערכת העיכול וליציאות מוגברות. לכן, לפני אימון או תחרות חשובה, אם בחרתם לאכול פסטה, ביחרו רוטב על בסיס שמן זית ועשבי תיבול למשל ושיהיה במידה, לא מוצף בשמן והעיקר טעים.
3. טיגון עמוק
תפוח אדמה מכיל מדד גליקמי גבוה כמעט כמו של סוכר וכמות פחמימות גבוהה מאוד ולכן יכול להיות בחירה טובה לפני אימון או תוך כדי תחרות אולטרה מרתון למשל, אבל לא מומלץ לצרוך את תפוח האדמה בצורתו כצ'יפס. הצ'יפס שעבר טיגון בשמן עמוק, מכיל כמויות גבוהות של שומן. לשומן לוקח זמן ארוך יותר להתעכל, לעומת פחמימה ולכן, הגוף יזרים דם רב יותר אל מערכת העיכול במקום אל השרירים.
4. סלט ירקות
נכון שסלט ירקות נשמע כמו רעיון מצויין למזון לפני אימון? זה בריא, דל קלוריות ומלא בויטמינים ומינרלים, אולם בירקות כמו חסה, כרוב וכדומה, ישנה תכולה רבה של סיבים תזונתיים. ביום יום, הסיבים הללו חשובים לנו מאוד לתפקוד תקין של מערכת העיכול, אך לפני אימון זו יכולה להיות בעיה. הסיבים עלולים לגרום לתחושה לא נעימה במערכת העיכול ואפילו לגרום לכם לחפש שיח פנוי באמצע האימון. לכן, את הסלט העשיר והבריא, שימרו לסוף האימון.
5. משקאות מוגזים
משקאות כמו סודה ודומיהם גרמים לתחושת התנפחות במערכת העיכול אצל רוב האנשים. אם מדובר על משקאות מוגזים הכוללים גם סוכר או ממתיקים מלאכותיים, העניין יכול להיות עוד יותר לא נעים. הסוכר עצמו (כשהוא מגיע בכמויות גבוהות במשקה) עלול לגרום כאבי בטן, כך גם הממתיקים המלאכותיים כמו אספרטיים, אסולפם K וכדומה הנמצאים ברוב המשקאות הללו.
אז מה כן?