אנחנו עומדים, יושבים וצועדים. הפעולות האלה, על אף שמתבצעות באופן אוטומטי בשגרת היומיום, לא תמיד מתבצעות באופן נכון או מדויק, מה שעלול לגרום לנו לכאבים.
לכתבות נוספות בנושא:
אם יש לכם זמן רק לתרגיל גב אחד ביום – זה התרגיל עבורכם
נסו בעצמכם: אימון יעיל לחיזוק הידיים ללא משקולות וללא ציוד
האזינו לפודקאסט: על טעויות תזונתיות, דלדול שרירים ותוספים
יציבה נכונה, מודעות ליציבה נכונה ומשמעות היציבה הלא נכונה, הם דברים שחשוב שנדע כדי שנוכל "לתקן את עצמנו" למען חיים בריאים יותר ונטולי כאבים. מאילו טעויות אנחנו צריכים להימנע כדי שהיציבה שלנו תהיה תקינה ובריאה ואיך ולמה יציבה תקינה גם עושה לנפש שלנו ממש טוב. ברגע שיש לנו את המודעות – עשינו חצי דרך.
להשקיע בתשתית
קל לדמות את הגוף שלנו לבניין שנבנה. כשבונים בניין, אם התשתית שלו, עליה נבנה הבניין, לא תקינה, תקולה או לא מדויקת, גם אם ייבנה על התשתית הזאת הבניין הכי יפה ומרשים, בשלב מסוים יהיו סדקים, הוא עלול לקרוס או לא להחזיק מעמד, מכיוון שהתשתית שלו פגומה.
זה עובד בדיוק אותו דבר עם הגוף שלנו. אם התשתית שלנו, התשתית הבסיסית ביותר, כלומר, היציבה שלנו, תהיה תקינה ונכונה, הגוף שלנו יהיה בריא יותר ונטול כאבים. אם התשתית פגומה, חלקים אחרים בגוף עלולים להינזק.
יש המון מתאמנים ומתאמנות שמתמידים באימונים ועובדים נכון במהלך האימון, ואפילו מגיעים לתוצאות יפות ולשרירים חזקים ומעוצבים, אבל בכל זאת הם סובלים מכאבים בגב, בצוואר, בשכמות או בברכיים, ולא מבינים איך זה יכול להיות. אצל רובם, זה כי היציבה הבסיסית שלהם, התשתית שלהם, לא תקינה, ואז כל השרירים נבנים על בסיס לא טוב או לא מדויק ומכאן הכאבים.
הטעויות הנפוצות
חשוב לתרגל יציבה נכונה ובעיקר להבין ולהיות מודעים לטעויות נפוצות קלאסיות שאנחנו מבצעים כשאנחנו באים לבצע יציבה נכונה.
1. הבלטת החזה: עמדו רגע, ממש עכשיו, בצורה יציבה ולא כפופה. אני בטוחה שחלקכם, כדי לעמוד בצורה יציבה, מבליטים את בית החזה החוצה, זאת טעות נפוצה במיוחד. למעשה, הבלטת בית החזה החוצה כדי לעמוד בצורה יציבה גורמת למתח באזור בית החזה, ואנחנו בהחלט לא רוצים את המתח הזה. להיפך, אזור בית החזה, בזמן יציבה נכונה, צריך לנוח, אחרת זה עלול להביא למתח בכל פלג הגוף העליון שיגרום לכאבים שונים. באופן כללי, אנחנו לא רוצים מתח באזור בית החזה.
יציבה נכונה מגיעה דרך יישור הגב והכתפיים, אך ללא הבלטת בית החזה או לקיחת הכתפיים לאחור יתר על המידה. פשוט ודאו שהגב שלכם ישר ולא כפוף. משיכת הכתפיים לאחור יתר על המידה, משמעותה בדיוק כמו להבליט החוצה את בית החזה. נסו למשוך את הכתפיים לאחור ככל האפשר וראו מה קורה לבית החזה, זה לא טוב. אזור בית החזה צריך, כאמור, לנוח בזמן יציבה נכונה.
2. מנח הראש: בנוסף, ודאו שאתם עם הפנים קדימה והראש בקו ישר עם הצוואר. אחת הטעויות היא להרים את הראש למעלה יתר על המידה בזמן ניסיון לעמוד בצורה יציבה. פעולה כזו גורמת לעומס על הצוואר ולקיצור שרירי הצוואר האחוריים. בנוסף, בזמן יציבה נכונה, הימנעו מדחיפת הראש קדימה. הראש צריך להיות בקו ישר עם הצוואר.
3. עצירת הנשימה: טעות נוספת שחלקנו מבצעים בלי לשים לב קשורה לנשימה. פעמים רבות, כשאנחנו מתרכזים במשהו, באופן כללי, יש לחלקנו נטייה לעצור את הנשימה. חלק בלתי נפרד מיציבה נכונה הוא המשך נשימה תקינה.
מאז 7 באוקטובר הארור אנשים כפופים יותר. העצב, חוסר הוודאות והכאב גורמים לגוף להיות כפוף יותר. מחקרים הראו שאנשים שהיציבה שלהם כפופה יותר, בנוסף לזה שהיא לא בריאה ומביאה לכאבים בגוף, היא גם לא טובה לנפש. כשאנחנו כפופים, גם הנפש שלנו כפופה וכשאנחנו זקופים ויציבים, גם הנפש מתייצבת, מתמלאת באוויר ובכוח.
אז מכל הסיבות בעולם, כדאי לנו להיות במודעות ליציבה שלנו.
למידע נוסף, תכניות אימונים ואימונים מקוונים חינם כנסו לאתר של עדי שיף