אליפות העולם בשחייה במי קרח הסתיימה במוצאי שבת במולבנו, איטליה. מעל 750 שחייניות ושחיינים מכל העולם, כולל שחיינים אולימפיים בהווה ובעבר, פקדו את הבריכה הפתוחה בדולומיטים ונכנסו אל המים, שנעו בין טמפרטורה של 1.5 מעלות צלסיוס, לקצת מעל 2 מעלות בימים ה"חמים".
לכתבות נוספות בנושא:
מדליית זהב שלישית לאורי סלע באליפות העולם בשחייה במי קרח
מדליות ושיאים: הישראלים ממשיכים לככב באליפות העולם בשחייה במי קרח
לא רק יעד נחשק לשחיינים: 5 דברים שלא ידעתם על הים האדום
משלחת ישראלית גדולה ובכירה יצאה לתחרות וחזרה ממנה עתירת מדליות והישגים. ביום האחרון, אחד מכוכבי המשלחת אורי סלע ניצח במשחה ל-100 פרפר לגיל 54-50 עם זמן מהיר גם לולא היו אלה מי קרח – 1:12.77 דקות. הוא סוגר את האליפות כשחיין המעוטר ביותר במשלחת עם ארבע מדליות זהב ועוד אחת מכסף.
עוד אחד מהבולטים ביותר במשלחת, יהונתן קופלב ניצח את גיל 34-30 במשחה ל-50 חופשי כשהוא קובע 27.08 שניות. אלוף אירופה הקדים בין היתר את השחיין האולימפי האיטלקי מריו סנצולו, שהיה לא מכבר סגן אלוף העולם ואלוף אירופה משנת 2022 במים הפתוחים. קופלב נועל את התחרות עם שלוש מדליות זהב ומדליית כסף, ועם שני שיאי עולם מרשימים במשחי הגב.
עוד ביום האחרון – אמנון סלעי השיג ניצחון משלו במקצה הפראלימפי ל-50 חופשי, כשסיים בזמן של 34.66 שניות, שיא עולם פראלימפי שלישי וניצחון שלישי שלו באליפות. עוד במקצה זה שחה עילי חיות שסיים שביעי עם 49.04 שניות. נציין כי האליפות אינה כוללת חלוקה לפי דרגות נכות (קלאס) בשל מיעוט המשתתפים הפראלימפיים היחסי, וחיות, שנפצע קשה ב-2018 בהיותו חייל במגלן, שוחה עם בעלי דרגות נכות נמוכות יותר והרשים מאוד באליפות.
בסך הכל זכו שחייניות ושחייני ישראל ב-19 מדליות, מהן 11 מזהב, 4 מדליות כסף ו-5 מדליות ארד. פרט לשחיינים שהוזכרו לעיל עלו על הפודיום במהלך האליפות אבישג קופמן טורק שהייתה המעוטרת ביותר מבין הנשים עם שתי מדליות כסף ואחת מארד (גיל 54-50), שלומית דקל ברק זכתה במדליית ארד ושברה שיא עולם אחד בו החזיקה למספר דקות (גיל 59-55), פרופ' איתן פרידמן (74-70), רבקה קאופמן (39-35) וגילי ברייטנר (עד 17) הוסיפו מדליית ארד אחת כ"א.
האליפות שהסתיימה הייתה הגדולה ביותר והאיכותית ביותר שנערכה עד כה, וזאת כאשר הענף עשוי אף להפוך לענף אולימפי במשחקי החורף באחת המהדורות הקרובות (על פי השמועות אלו יהיו משחקי החורף האולימפיים של 2030). התאחדות השחייה האירופית כבר זיהתה את הפוטנציאל והחלה לקדם את הענף ולשתף פעולה עם התאחדות השחייה העולמית למי קרח.
השחייה במי קרח הפכה לספורט מאורגן ב-2009 בזכות הישראלי לשעבר רם ברקאי, שחיין אקסטרים שהקים את IISA והחל לארגן אליפויות שהלכו וגדלו עם השנים. הארגון מגדיר שחייה במי קרח כשחייה במים של 5 מעלות צלסיוס ומטה, עם כובע סיליקון, משקפת ובגד ים סטנדרטי.
אמנון – תותח על!
גאים בך מאוד!
כל התלמידים והצוות בא.ד.ם וסביבה!
כל הכבוד בררר
כל הכבוד בררר קר מידי עבורי
הישגים נהדרים – כל הכבוד!
סליחה, אבל אני חייב: 'מגלן' זה שם של יחידה, והוא לא ראשי תיבות…
אליפות העולם לפולניות… מסתבר שישראל מלאה בהן… הקרח קופא לידן
אלו האלופים שלנו זו התשובה לכל האנטישמים
אלו האלופים שלנו זו התשובה לכל האנטישמים פרופ" איתן פרידמן שאפו