לצד פעילות הריצה שתמיד היתה בישראל ספורט מועדף, ניתן לראות גם לא מעט אנשים שאמנם פעימות ליבם אינן מהירות במיוחד, אך עובדים לא פחות קשה מהרצים. מנינו עבורכם 10 יתרונות של ההליכה, והן לא פחות טובות מריצה.
עוד כתבות הליכה ספורטיבית בשוונג
מהם באמת ההבדלים בין הליכה לריצה?
מדוע ריצה מרזה יותר מהליכה?
מהי הליכה תחרותית?
1. שריפת קלוריות
אם היינו שואלים לפחות 50% מהאנשים מה הסיבה שהם עוסקים בפעילות גופנית – התשובה שהיינו מקבלים היא "על מנת להוריד במשקל". הליכה מהירה תורמת לשריפת הקלוריות, אולם יש לקחת בחשבון משתנים שונים כמו מרחק, קצב הליכה, דופק וכו׳. אם אתם רק מעוניינים לשרוף קלוריות בלי להזיע יותר מדי – זוהי הפעילות עבורכם אך יש כמובן לשמור על הליכה בקצב דופק גבוה ומהיר.
2. מניעת מחלות לב
אמנם הלב אינו עובד קשה כמו בריצה, אך גם הליכה מפחיתה את הסיכוי לחלות במחלות לב. על פי מחקרים שפורסמו, הליכה של כ-30 דק׳ רצופות ביום מפתיחה בשיעור של 19% את הסיכוי לחלוב במחלות לב. האחוזים עולים בצורה ניכרת כאשר מבצעים הליכה לאורך זמן יותר ממושך.
3. איזון רמות הסוכר בדם
יתרון נוסף שיש בהליכה הוא איזון ברמות הסוכר בדם. מחקרים שונים שבוצעו מצביעים על כך כי הליכה של כ-15 דק׳ לאחר ארוחה (בוקר, צהריים וערב) מועילים יותר מאשר הליכה רציפה של 45 דק׳. עם זאת, חשוב כמובן להתמיד בפעילות זו ולא לבצע אותה מדי פעם או באופן אקראי.
4. הקלה בכאבי מפרקים
מרבית האנשים המבוגרים סובלים מכאבי מפרקים. זאת, הודות, כמובן לגיל וחוסר פעילות ספורטיבית. הליכה מקילה לעתים על כאבי מפרקים, מהסיבה שבזמן פעילות זו מתחזקים השרירים התומכים במפרקים. עוד נוסיף כי הליכה של כ-6 ק"מ בשבוע מפחיתה את הסיכוי לחלות בדלקת פרקים.
5. חיזוק המערכת החיסונית
אנחנו עדיין בימי מגפת הקורונה, כשכל הסימנים מצביעים על כך שככל שהמערכת החיסונית חזקה יותר – סיכויו של הגוף להילחם בנגיף עולים. הליכה משפיעה באופן ישיר על המערכת החיסונית וממחקר שבוצע, אנשים שהתמידו בהליכה לפחות 45 דק׳ מדי יום נחשפו פחות למחלות זיהומיות ודרכי הנשימה. בנוסף הסימפטומים של אותם האנשים היו קלים יותר גם אם חלו בסופו של דבר וזאת בהשוואה לאנשים שמרבים לשבת ולא לבצע כל פעילות גופנית.
6. העלאת רמת האנרגיה
אם פעם כוס קפה היה מעורר, אנחנו חיים היום בעידן שבו שהליכה מעוררת וממריצה אף יותר. בזמן הליכה מופרשים לגוף קורטיזול ואפינפרין – הורומונים המסייעים לגוף בהעלאת האנרגיה – דבר התורם לערנות, חיוניות וביכולת לתפקד לזמן ארוך יותר בעבודה.
7. שיפור מצב הרוח
בעקבות העלאת האנרגיה על ידי הפרשת ההורמונים, מצב הרוח גם עשוי להשתפר באורך פלא. הדבר עשוי לסייע בהערכה העצמית, הפחתת לחץ חברתי ועוד. על מנת ליהנות מהיתרונות הללו, כל שעליכם לעשות הוא ללכת 30-45 דק׳ מדי יום בעצימות בינונית.
8. הארכת החיים
באופן ישיר להפחתת הסיכוי למחלות לב, עולים גם הסיכויים להאריך את החיים. על פי מחקרים שפורסמו, הליכה מאריכה את החיים ומונעת מוות מוקדם בכ-20 אחוז בקרב האוכלוסייה המבוגרת, כאשר הליכה בקצב מהיר יותר מעלה את שיעור האחוזים כבר ל-24.
9. חיזוק שרירי הרגליים
ההליכה מחזקת בצורה משמעותית את שרירי הרגליים, כשבין היתר הדבר מסייע לאחר מכן בעליית מדרגות. על מנת לחזק אף יותר את שרירי הרגליים, מומלץ לשלב את ההליכה עם ריצה, רכיבה על אופניים וטיפוס.
10. חשיבה מחוץ לקופסה
אמנם מדובר מבחינתו בהפתעה, אך הליכה משפרת את יכולה הפרודוקטיביות והחשיבה. במחקר שבוצע בעבר וכלל ארבעה ניסויים, המשתתפים שהרבו ללכת, בעיקר בשטחים פתוחים, חשבו בצורה יותר מרחיקת לכת והעלו רעיונות יותר מאלו שלא ביצעו הליכות. בזמן הליכה המוח פנוי למחשבות "נקיות" על החיים האישיים, תכנונים יומיים ומחשבות על היום שיבוא או על היום שהיה. נסו את זה, זה עובד.