הסולת, חומר הגלם ממנו עשוי הקוסקוס, מופק מטחינה גסה של גרעיני חיטה מובחרת, מקורו בליבת גרעין החיטה, החלק בעל החלבון האיכותי של גרעין החיטה. הסולת נחשבת לחלק האציל, העדין, המשובח ביותר של החיטה. לכן אך טבעי הוא, שהסולת היא החומר ממנו מבשלים את דייסות-הבוקר, דייסות התינוקות, דברי המאפה והקינוחים המתוחכמים. וכמובן את הקוסקוס.
מאת:שוונג – תזונה
1. |
הקוסקוס עשוי מסולת המופקת מטחינה גסה של גרעיני חיטה מובחרת, מקורו בליבת גרעין החיטה, החלק בעל החלבון האיכותי של גרעין החיטה.
|
|
2. |
לגבי מקור הקוסקוס חלוקים ההיסטוריונים בדעותיהם. ישנם ממצאים מהמאה ה-9 וה-10 שאכלו קוסקוס בצפון אפריקה, אחרים טוענים שכבר במאה ה-2 הכינו הברברים בהרי האטלס קוסקוס,עוד טרם הגעתם של הערבים לצפון אפריקה. ידוע שבמאה ה-10 הגיע הקוסקוס גם לסיציליה, טוסקנה וברזיל. |
|
3. |
המפעל הראשון בעולם לייצור קוסקוס הוקם באלג’יר ב 1907. בישראל הוקם המפעל הראשון ’קוסקוס מזון’ ע’י מר דוד שריקי בשנת 1969. |
|
4. |
את ההכנה המסורתית של הקוסקוס פיתחו עמי המזרח באמצעות דרך ייחודית שמאדה את הקוסקוס בתוך סיר מיוחד המורכב משני חלקים: מסננת וסיר תחתון. בסיר התחתון התבשל מרק, הירקות והבשר ואדי התבשיל בישלו את גרגרי הקוסקוס במסננת שמעל. |
|
5. |
כיום ניתן לקנות את הקוסקוס המוכן להכנה קלה ומהירה (אינסטנט), 5 דקות של השריה במים רותחים (2 כוסות), 3 כפות שמן זית, כפית אבקת מרק, מלח ותבלינים לפי הטעם והקוסקוס מוכן לאכילה. |
|
6. |
בדרך כלל לא אוכלים את הקוסקוס לבד. מצרפים אליו מיני ירקות ותבלינים. אפשר לאכול כארוחה צמחונית או בתוספת בשר, קטניות וכדומה. יש אפילו הממלאים פלפלים וחצילים עם קוסקוס. |
|
7. |
כוס קוסקוס מבושל מכילה כ- 200 קלוריות, 12% מחלבונים, 87% מהפחמימות ורק 1% קלוריות מהשומנים. |
|
8. |
כוס קוסקוס תורמת כ 35% מכמות הסיבים התזונתיים המומלצת ליום. בקוסקוס ויטמינים מקבוצת B ומינרלים הנחוצים לעיכולו בגוף. |
|
9. |
הקוסקוס מתאים לכל הגילאים. מרגע שתינוק מסוגל לאכול מזון מוצק ועד למבוגרים מאוד. |
|
10. |
במסורת הצפון אפריקאית הקוסקוס מסמל מזל וברכה. נהוג להכין קוסקוס בכניסה לבית חדש. כמו כן הקוסקוס הוא אחד מן המאכלים הראשיים המוגשים בחג המימונה כסמל לשפע ופריון. |
עוד מתכוני קוסקוס – וסיפורי קוקסקוס באתר קוסקוס מזון |
asdas