שישה רוכבי אופניים ישראליים השלימו אתמול (רביעי) והיום את פריז-ברסט-פריז, אחד מאירועי הברווט, הרכיבה למרחקים ארוכים, המפורסמים והידועים בעולם. מדובר באירוע רכיבה של 1,200 ק"מ, המיועד לרוכבים חובבנים ברמה גבוהה, ונערך אחת לארבע שנים מאז 1931, ואותו צריכים לעבור הרוכבים בזמן גג של 90 שעות.
לכתבות נוספות בנושא:
חגיגה ספרדית: ברוכים הבאים לוולטה אספנייה האיכותי בהיסטוריה!
האזינו לפודקאסט של שוונג: האווירודינמיקה של רכיבת האופניים, חלק ב'
"השגנו את התיקון": נועם סטרשנוב ויובל פרידמן עמדו על הפודיום בטרנסאלפ ומשתפים מהשטח
שני הישראלים שסיימו עם הזמנים המהירים ביותר הם אסף צפתי, שעשה זאת ב-64 שעות, 52 דקות ו-57 שניות (מהירות ממוצעת של 18.8 קמ"ש), ומרק רזניקוב, שסיים את המרחק ב-68 שעות, 16 דקות ו-47 שניות (17.9 קמ"ש). עוד סיימו יבגני אוגורודניק (70:36 שעות) טל קציר (71:28 שעות) מיכאל קמנצב (77:35 שעות) ושוקי רזינובסקי (87:54 שעות). בסך הכל זינקו למרוץ כ-7,000 רוכבות ורוכבים מכל העולם.
מי שניצח את המרוץ היה הרוכב האמריקאי ניקולאס דה האן, שבהופעת הבכורה שלו ב-PBP שבר את שיא המסלול בעידן המודרני, עם 41 שעות, 46 דקות ו-30, מהירות ממוצעת של 29.2 קמ"ש. דה האן היה מקדימה מתחילת הרכיבה, אולם לאחר חצי הדרך, 600 ק"מ, בעוד מרבית הדבוקה עצרה להתרעננות, ברח קדימה וסיים לבסוף 48 דקות לפני שאר הדבוקה.
מדובר במרוץ שבתחילת הדרך, החל משנת 1891, היה מרוץ מקצועני. בשנת 1931 המרוץ פוצל לחלק מקצועני וחלק חובבני, כאשר בשנת 1951 נערכה המהדורה המקצוענית האחרונה ונותר החלק החובבני בלבד, שהלך והפך לפופולרי במיוחד במרוצת השנים ונחשב כאמור לברווט הנחשק בעולם, כשגם ישראלים רבים סיימו אותו במרוצת השנים. אגב, הקינוח הצרפתי המפורסם פריז-ברסט, נאפה ופורסם במיוחד למען המרוץ ולטובת קידומו.
Super proud that my brother set a new record for fastest amateur time for the 1200+km Paris Brest bike event! Just over 41 hours! Congrats, Nick! pic.twitter.com/UakaQr1fP6
— Patrick De Haan ⛽️📊 (@GasBuddyGuy) August 22, 2023
מרק רזניקוב סיפר לשוונג בסיום: "התנאים לא היו פשוטים בכלל, רוח חזקה כל הדרך ובכל כיוון, לא דומה לארץ בשום קנה מידה, וזה עם מסלול די מאתגר בעצמו בגלל המרחק והטיפוס והעליות. אבל כשאדם באמת רוצה משהו, היקום כולו נחלץ לעזרתו כדי שיגשים את חלומו. היופי של המסלול והנופים הוא בלתי רגיל, כל המסלול צבוע בירוק זה לא דומה לרוב אזורי הארץ".
עוד הוסיף: "חשוב לציין שלצרפתים זה ממש חג, בכל כפר, כיכר או עיירה המקומיים פרסו שולחנות, מעודדים ומחכים לרוכבים ומפנקים בקפה, מים, מיץ, כיבוד קל וכד'. כבישים לא נסגרים לטובת המרוץ, הצרפתים נוהגים בסבלנות ואף אחד אפילו פעם אחת לא צפר לנו. בכל הקונטרולים מלא מתנדבים, כולל ילדים שעוזרים ומכוונים איפה ניתן לקנות אוכל, איפה נמצא שירותים וכד'. הלוואי ובארץ היו מתייחסים אפילו ב-10 אחוז סבלנות כלפי רוכבי אופניים כמו בצרפת. זו הייתה חוויה בלתי רגילה".