שיא אירופי לסקוטהיים בקרב-7, קלאבר הרימה את הקהל ההולנדי

אליפות אירופה באתלטיקה באולם ממשיכה לספק רגעי שיא. הנורווגי הוביל תחרות היסטורית עם 4 אתלטים על 6380 נק' ומעלה, רצת ה-400 ניצלה את היעדרותה של בול לניצחון. וגם: זהב איטלקי כפול ואזו מנצח בספרינט
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
ליקה קלאבר חוגגת | צילום: European Athletics

סנדר סקוטהיים הנורווגי רשם אמש (שבת) היסטוריה באליפות אירופה באתלטיקה באולם באפלדורן, כאשר קבע שיא אירופי חדש בקרב-7 עם 6558 נקודות, מה שמיקם אותו שלישי בכל הזמנים בעולם וזיכה אותו במדליית הזהב הראשונה שלו באליפות יבשתית.

לכתבות נוספות בנושא:
זהב שישי לאינגבריגטסן באליפות אירופה באולם, שיא אירופי לקמבודג'י
יונתן קפיטולניק לא העפיל לגמר אליפות אירופה באולם
בכושר נהדר: שני שיאים ישראליים לאדוה כהן בריצה אחת

הנורווגי בן ה-22 שיפר ב-74 נקודות את שיאו האירופי הקודם, אותו קבע רק בחודש שעבר בטאלין, וניצח את אלוף העולם באולם סימון אהאמר השוויצרי בפער של 52 נקודות. טיל שטיינפורט הגרמני זכה בארד עם 6388 נקודות, שמונה נקודות בלבד לפני האסטוני יוהנס ארם שסיים רביעי. למעשה, עד היום לא הייתה תחרות שבה עברו יותר משני אתלטים תוצאה של 6,380 ומעלה, ואמש עשו זאת ארבעה בתחרות האיכותית אי פעם.

בדרך לשיאו, סקוטהיים קבע שני שיאים אישיים ושני שיאי אליפות בקרב-7:
– 60 מטר – שיא אישי של 6.93 שניות
– קפיצה לרוחק – 7.95 מטרים
– הדיפת כדור ברזל – 14.39 מטרים
– קפיצה לגובה – 2.19 מטרים, השוואת שיא האליפות
– 60 מטר משוכות – 8.04 שניות
– קפיצה במוט – 5.10 מטרים
– 1000 מטר – שיא אליפות בקרב-7 עם 2:32.72 דקות

אהאמר, שסיים עם 6506 נקודות, גם הוא שיפר את שיאו השוויצרי ונכנס לחמישייה המובילה בכל הזמנים. הוא בלט במיוחד עם 8.20 מטרים בקפיצה לרוחק, הענף בו זכה בעבר בארד עולמי, כאשר תוצאתו הייתה נותנת לו את מדליית הזהב בתחרות האישי בקפיצה לרוחק באפלדורן, הישג יוצא דופן בפני עצמו.

קלאבר מרימה את היציעים
גם בהיעדרה של פמקה בול, הקהל ההולנדי חגג כאשר ליקה קלאבר זכתה במדליית הזהב בריצת 400 מטר נשים, עם 50.38 שניות – התוצאה המובילה את הדירוג האירופי השנה. קלאבר זכתה בכסף אחרי בול באליפות הקודמת, אך הפעם קפצה מקום אחד למעלה על הפודיום ושמרה על הדומיננטיות ההולנדית בריצה זו אליפות שלישית ברציפות.  הנורווגית הנרייטה יאגר סיימה שנייה עם 50.45 שניות, בעוד פאולה סביליה מספרד זכתה בארד עם 50.99 שניות, השוואת השיא הלאומי של מדינתה.

איטלקי כפול
בקפיצות האיטלקיות ראינו אמש שליטה איטלקית – אנדי דיאז הרננדז, מדליסט הארד האולימפי, קבע 17.71 מטרים בקפיצה המשולשת בסיבוב החמישי – התוצאה השנייה בטיבה בקריירה שלו. הוא הקדים את הגרמני מקס הס, שזכה במדליה חמישית ברציפות באליפות אירופה באולם עם 17.43 מטרים. איטליה זכתה לייצוג נוסף על הפודיום כאשר אנדראה דלוואלה זכה בארד עם 17.19 מטר

בקפיצה לרוחק לנשים, לאריסה יאפיקינו זכתה בזהב עם 6.94 מטרים. יאפיקינו היא בתה של סגנית האלופה האולימפית ואלופת אירופה לשעבר פיונה מיי, והיא רשמה שלושה ס"מ יותר מהישגה של אמה כשזכתה בתואר האירופי באולם ב-1998. היא הקדימה את השווייצרית אניק קאלין, שקבעה 6.90 מטרים (שיא לאומי באולם), ואת אלופת העולם לשעבר מאלייקה מיהמבו, שהשיגה 6.88 מטרים בניסיון האחרון שלה.

אוקראינה לגובה #1
רבים מחכים לתחרות הקפיצה לגובה לנשים ולשיאנית העולם ירוסלבה מהוצ'יך, אבל בינתיים קיבלו האוקראינים מדליה במקצוע המקביל לגברים. אולג דורושצ'וק סיפק הופעה מושלמת עם קפיצה מוצלחת בכל הגבהים, כולל 2.34 מטרים, שהבטיחו לו את התואר האירופי. יאן שטפלה הצ'כי סיים שני עם 2.29 מטר ומתאו סיולי האיטלקי שלישי עם אותו הגובה.

איזו מהירות לאזו
הבריטי ג'רמיה אזו זכה במדליית הזהב ב-60 מטר גברים, לאחר שקבע שיא אישי של 6.49 שניות. הנריק לארסון השוודי זכה בכסף עם 6.52 שניות, שיא לאומי חדש. הדרמה האמיתי הגיעה בקרב על הארד, כאשר אנדרו רוברטסון הבריטי השלים את הפודיום עם 6.55 שניות, לאחר שנדרש פוטו פיניש כדי להכריע שהקדים את ההולנדי אלביס אפריפה, שקבע גם הוא 6.55 שניות ושיא לאומי.

היסטוריה הונגרית
40 שנה חיכו ההונגרים לאלוף אירופה משלהם באולם, עד שהגיע אטילה מולנר, וניצח את הריצה ל-400 מטר. ההונגרי פתח את הגמר במהירות שיא, עם 21.27 שניות למחצית המרחק, ושמר על יתרונו עד הסיום עם 45.25 שניות. מקסימיליאן שווד הפולני סיים שני עם 45.31 שניות, שיא אירופי עד גיל 23 ושיא פולני חדש. ג'ימי סודריל הצרפתי זכה בארד עם 45.59 שניות

מוזר חוזרת לפסגה
השווייצרית אנג'ליקה מוזר הוכתרה כאלופת אירופה באולם בקפיצה במוט לפני 4 שנים, אך פספסה מדליה בפריז שם סיימה במקום הרביעי. כעת, היא חזרה לנצח באולם לאחר קפיצה מוצלחת ל-4.80 מטרים, גובה שעברה בניסיון הראשון. היא הקדימה את סלובנית טינה סוטיי שקבעה 4.75 מטרים ואת מארי-ז'ולי בונין הצרפתייה שזכתה בארד עם 4.70 מטר.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: info@shvoong.co.il

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כשאין ציפיות לתוצאה מסוימת, זה קצת משחרר את הראש, לא חלמתי שאני אגיע לשיא האישי שלי, הלן וולפסון רגע אחרי שזכתה במדליית הכסף הקבוצתית עם נבחרת ישראל באליפות אירופה במרתון




מזג אוויר ותחזית ים