רץ מעל 1,100 ק"מ כדי ליצור את הסרטון המרשים ביותר שנראה בסטראבה

סרטון של דמות איש שרוקדת ונעה ברחובות קנדה משגעת את הרשת. כעת, מתגלה הסיפור מאחוריה והיוצר דאנקן מקייב שעבד 10 חודשים ביצירתה עם מפת ה-GPS של ריצותיו: "זו הייתה חוויית ריצה גרועה, אבל זה היה מתגמל מאוד"
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
מתוך הסרטון של דאנקן מקייב | צילום מסך

כבר ראינו לא פעם אנשים אשר מייצרים צורות ייחודיות באמצעות מסלול הריצה או הרכיבה שלהם באפליקציות ה-GPS השונות, אלא שדאנקן מקייב לקח את הנושא לרמה אחרת לחלוטין. מקייב יצר סרטון שאורכו רק 27 שניות, אך לקח לו 10 חודשים, ומעל 1,100 ק"מ של ריצה, כדי ליצור אותו.

מקייב הוא רץ נלהב וחובב אנימציה, אשר יצא בינואר האחרון למסע כדי ליצור סרטון טיקטוק ויראלי של דמות רוקדת. הוא עשה זאת באמצעות אפליקציית מעקב ה-GPS הפופולרית Strava, המחברת בין רצים, רוכבי אופניים, מטיילים והולכים ומאפשרת להם לתעד את המסלולים שלהם.

באמצעות פונקציית המפה של Strava, מקייב רשם 120 ריצות – וכאשר חיבר כל אחת מהמפות, זה חשף "דמות מקל" חובשת כובע שרקדה לצלילי השיר "Purple Hat" ברחובות טורונטו. רוב הריצות של מקייב ארכו בערך 10 ק"מ, אבל חלקן היו ארוכות או קצרות יותר.

 

"צריך שיהיו לך הרבה פריימים לשנייה כדי להניע אותו", אמר מקייב בן ה-32, רואה חשבון מאונטריו. הסרטון של הרץ הקנדי הוא חלק מתנועה הולכת וגדלה המכונה "אמנות GPS", הכוללת שימוש באפליקציות כמו סטראבה עם תכונות מעקב אחר מיקום, כדי ליצור שרטוטים דיגיטליים יצירתיים על פני מפה של אזור ספציפי.

מה שמייחד את העבודה של מקייב הוא שהיא בתנועה. במקום רק יצירה אחת של אמנות GPS סטטית – שכוללת בדרך כלל מיפוי מסלול מבעוד מועד בצורה מסוימת, ואז ביצוע הרכיבה או הריצה – הסרטון של מקייב הוא אוסף של ריצות רבות, הדורשות תכנון מקיף. מקייב לא נרתע מהמחויבות לזמן או מהקושי במיפוי המסלולים: "אם יש לי חזון לטווח ארוך, אני מוכן לעבוד הרבה מאוד זמן", אמר.

מקייב תיאר את עצמו כ"איש וידאו" ואמר שהוא נהנה לעשות סרטים קצרים של חברים ובני משפחה כתחביב. את טבילת האש שלו בווידאו ארט באמצעות סטראבה הוא ערך בשנה שעברה, כשהפך 700 ק"מ של ריצה לקליפ של 30 שניות של כמה חיות (כולל כריש, ג'ירפה ודינוזאור) מסתובבות על גבי מפת טורונטו.

"ההשראה לכך מגיעה באופן כללי מאמנות סטראבה, יש לי הרבה כבוד לדברים שבאו לפני", אמר מקייב, שראה אנשים אחרים מתעסקים ביצירת עיצובי GPS, אבל אף אחד מהם לא היה בפורמט וידאו: "למיטב ידיעתי, זה רעיון מקורי. אני חלוץ באנימציה של סטראבה".

תופתעו לגלות שהתוכנה שבה השתמש מקייב כדי למפות את הריצות הייתה PowerPoint, שסייע לו כך שיוכל לראות את התנועה משקופית לשקופית. "אתה יכול ליצור מפות בודדות בסטראבה עבור דברים מהסוג הזה, אבל אני מדבר על סדרה של מפות, ובסופו של דבר PowerPoint היה שימושי יותר. אתה מקבל קצת פחות דיוק, אבל זה קל יותר לראות את זה".

מאז שפורסם, הסרטון של מקייב נצפה עשרות מיליוני פעמים ברשתות החברתיות וזכה לשלל תגובות, שברובן מתפעלות מהביצוע המרשים. עם זאת, יש אנשים ספקנים, כולל גולש אחד שציין שמקייב רץ באלכסון דרך שורת בתים, מה שכמובן אינו אפשרי. אבל למקייב יש הסבר: "כשיש מבנים בדרך של קו שהוא צריך לצייר, "אני עוצר את האפליקציה, ואז כשאני מגיע ליעד הרצוי, אני ממשיך", אמר. "כשאתה מבטל את ההפסקה, סטראבה מפעיל קו ישיר בין שתי הנקודות".

שיטה זו פירושה שמקייב למעשה רץ רחוק יותר ממה שהאפליקציה תיעדה, מכיוון שלעתים קרובות הוא יצטרך לרוץ קילומטר-שניים תוך השהיית האפליקציה כדי ליצור קווים אלכסוניים. "באופן אובייקטיבי, זו הייתה חווית ריצה גרועה", אמר מקייב: "נראיתי מגוחך". למרות זאת, הוא אמר, הפרויקט היה מתגמל מאוד: "זו יצירתיות שיוצאת ממקום שלא היית מצפה לה. זה כיף. זה לא צפוי".



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"הלב שלי אומר שפריז לא הייתה מספיק עבורי. אני לא רוצה לסיים שם", שיאן העולם אדם פיטי, על ההתלבטות שלו אם להמשיך לקמפיין אולימפי נוסף




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג