מאת:יריב זרביב
 
כיצד אתם נוהגים לרוץ, לבד או בקבוצה? אם לבד זו התשובה, כדאי שתמצאו לכם חברים לריצה. מחקר חדש שהתפרסם במגזין המדע – Nature Neuroscience, ובאתר החדשות של ה-BBC, מראה שאימון בריצת סולו מפחית את התרבותם של תאים במוח
ספורטאים רבים מוצאים את עצמם מתקשים להתאמן לבד ובאופן עצמאי. בדיקת מעבדה ועזרתם של עכברים בוגרים מסביר מדוע.
חוקרים מאוניברסיטת פרינסטון, שבארה"ב קובעים – אימון בקבוצה מועיל לתפקוד המוח. במאמר שהתפרסם במגזין המדע – Nature Neuroscience, הם סיכמו, שמגע חברתי שולל את האפקט השלילי שנוצר בפעילות המתרחשת במוח.
פעולת הריצה מעלה את רמת הורמון המתח – קורטיזון (corticosterone) בגוף, ובכך מאטה את יצירתם של תאי עצב חדשים במוח – תהליך הנקרא נוירוג'נזיס (NeuroGenesis). אולם נמצא גם, שהפעילות מעלה את מרחב המודעות ומאיצה את התקשורת בין מוחות.
במחקר זה החוקרים חיפשו את הגורם שיכול להסביר על גילוי הסטייה. הם חיפשו כיצד תשפיע הריצה על עכברים בוגרים כאשר הם רצים לבד ובקבוצה. הממצאים הראו שפעולת הריצה העלתה את התרבות מספר תאי העצב (ניורון) רק כאשר העכבר רץ בתוך קבוצה. עכברים אשר רצו בבדידות טוטלית הראו שהתרבות תאי העצב דוכאה.
פעולת הריצה יוצרת העלאה דומה של הורמון המתח, אשר יכול להחליש את התרבות תאי עצב בשתי הקבוצות. אולם, רק חיות אשר רצות לבד היו פגיעות יותר להשפעה השלילית. היו להם גם רמות גבוהות של הורמון בהשוואה לקבוצת הרצים.