כל הכתבות: המתחם האולימפי בשוונג – טוקיו 2020
תקציר: ברנדון מקנולטי האמריקאי תוקף עם 25 ק"מ שנותרו לסיום וריצ'רד קארפאז האקוודורי קופץ על גלגלו. האקוודורי הולך סולו בתוך 6 הק"מ האחרונים וזוכה בזהב. בספרינט הצמוד מאחורה ווט ואן-ארט זוכה בכסף, טאדיי פוגאצ׳ר לוקח את ארד.
צ פ ו | סיכום המרוץ
תוצאות מרוץ הכביש אולימפיאדת טוקיו 2020:
1. ריצ'רד קרפז (אקוודור) 6:05:26
2. וווט ואן ארט (בלגיה) + 1.07 דקות
3. טאדיי פוגאצ׳ר א.ז (אותו זמן)
4. באוקה מולמה (הולנד) א.ז
5. מייקל וודס (קנדה) א.ז
6. ברנדון מקנולטי (ארה"ב) א.ז
7. דייוויד גאודו (צרפת) א.ז
8. ריגוברטו אוראן (קולומביה) א.ז
9. אדם ייטס (בריטניה) א.ז
10. מקסימיליאן שכמן (גרמניה) א.ז
מה קרה על המסלול?
מסלול התחרות היה קשה ביותר באורך 234 ק"מ , עם 4,865 מ' טיפוס מצטבר. יוראיי סאגן (אח של פטר סאגן), פוליכרוניס צורצקיס, ניק דלאמיני, אלצ'ין אסאדוב, מייקל קורקל, אורלויס אולר, פול דאומונט ואדוארד גרוסו יוצאים לבריחה של היום כבר בקילומטרים הראשונים. השמונה בונים יתרון של כמעט 20 דקות על הפלוטון. אסדוב, אולר וגרוסו נושרים כאשר התוקפים מתמודדים עם שיפועי הפוג'י סאנרוקו. היתרון של חמשת האחרים נופל ל-5 דקות בעלייה.
דמיאנו קרוסו, טיש בנוט ו-ווילקו קלדרמן תוקפים מהפלוטון על הכביש המהיר הבינלאומי של פוג'י. התקפות נגד של רמקו אוונפול גם כן, כולם יחד כ-5 ק"מ לפני מעבר ההרים התלול מיקוני. טאדיי פוגאצ׳ר תוקף בטיפוס, ברנדון מקנולטי ו-מייקל וודס מגשרים. ואן ארט מוביל את קבוצת הרדיפה עד שמיכאל קוויאטקובסקי מגביר. הם חוברים להובלה עם רוכבים נוספים – בטיול, אורן, שכמן וקרפז. ואן ארט, מולמה, גאודו, ייטס ופוגלסאנג מצמצמים את הפער מאוחר יותר.
המהלכים המנצחים
מייקל וודס מפעיל לחץ רגע לפני הפסגה, אך השלושה עשר רוכבים מתכנסים שוב בירידה. מקנולטי תוקף כשנותרו כ-26 קילומטרים לסיום וקרפז הראשון להגיב ולהצמד אליו. השניים פותחים פער של 50 שניות. השניים נהנים מכך ששאר הרוכבים מאוחרים משתהים ומסתכלים אחד על השני מי ייקח על עצמו את המרדף.
התקפה חזקה של ואן ארט עם 12 ק"מ לסיום והפערים מצטמצמים ל-15 שניות. קארפאז תוקף ומתרחק ממקנולטי בתוך 6 הקילומטרים האחרונים, בעוד הרודפים תופסים את מקנולטי.
לאחר מעל מ-6 שעות של רכיבה ריצ׳רד קארפאז ממשיך לזכייה מרגשת ראשונה במדליית הזהב עבור אקוודור. וואן ארט עובר את פוגאצ׳ר בספרינט בכ-מילימטר שמוכרע בפוטו פיניש צמוד.
המרוץ הוגדר כקשה ביותר בהיסטוריה של המשחקים האולימפיים וכמובן שזהו המרוץ הכי יוקרתי לספורטאי מה שנותן לזוכה בו תהילת עולם של מדליית זהב אולימפית.
קלוז אפ על מרוץ הנשים – מחר, יום שני
האם ההולנדיות ינצחו שוב? כל הארבע רוכבות אמורות להיות מסוגלות לזכות במדליה ולהחליף את אלופת העולם והזוכה בזהב בריו, אנה ואן דר ברגן. אנמיק ואן ולוטן, התרסקה אז כשהובילה את מרוץ הכביש בריו לפני חמש שנים.
אם מסתכלים על המהדורות האחרונות של אליפות העולם, ההולנדיות זכו בזהב בין השנים 2018 עד 2021 – עם אנה ואן דר ברגן (2021, 2019), אנמיק ואן ולוטן (2020) ושנטל בלאק (2018). האחרונה – זכתה בסטראדה ביאנקה השנה – ואפילו לא נבחרה לסגל, מה שמדגיש את כוחה של נבחרת הולנד.
שתי ההולנדיות האחרות הם דמי וולרינג ומריאן ווס. וולרינג זכתה השנה בליאז׳-בסטון-ליאז׳ ולה-קורס (טור דה פראנס חד יומי לנשים). בעוד ווס הגיעה לשלוש זכיות בקטעים בג'ירו ד'איטליה דונה בתחילת החודש. האלופה האולימפית במשחקי לונדון בשנת 2012 לקחה גם את הניצחון בקלאסיקות האביב אמסטל גולד ובגנט-וובלגם.
הרוכבת הישראלית עומר שפירא בת ה-26 מעין הבשור תתחרה במרוץ הכביש (25 ביולי) וגם לראשונה לרוכבת ישראלית, במרוץ נגד-השעון האולימפי (28 ביולי) .
הפייבוריטיות לניצחון במדליות הן:
*** אנה ואן דר ברגן, אנמיק ואן ולוטן
** דמי וולרינג, מריאן ווס, ליזי דייגנאן, מאווי גרסיה
* אשלי מולמן, מרתה קוואלי, קלואי דייגרט, אמנדה ספריאט
RICHARD CARAPAZ HAS WON THE MEN’S ROAD RACE!!! 🇪🇨🇪🇨🇪🇨
Congratulations Richie on a magnificent performance!🥇 #TOKYO2020 #FuerzaRichie pic.twitter.com/nKNLyKHDDL
— INEOS Grenadiers (@INEOSGrenadiers) July 24, 2021