בראדלי וויגנס השלים ניצחון במרוץ הקטעים היוקרתי "קריטריום דו דופינה". לאחר שבוע אשר כלל שני מרוצים נגד השעון, חמשה קטעי הרים עם סיומי פסגות אפשר לקבוע כי למרות ההבדלים הגדולים בניהם בראדלי וויגנס ניצח בדופינה בסגנון מיגל אינדוריאן
מאת:יאיר בן עמי
כתבות קודמות: קריטריום דו דופינה – מרוץ ההכנה היוקרתי בעולם, הצהרת וואן דן ברוקה, רמזים לקראת הטור דה פרנס, מהנדס ורוכב מקצוען,
מטפסי הדרג השני
בראדלי וויגנס היה לרוכב הבריטי השלישי בהיסטוריה המנצח ב"דופינה". הוא שמר על פער של כשלושה עשורים מקודמו, רוברט מילר (1990) אשר ניצח בדופינה כשלושה עשורים לאחר הבריטי הראשון, בריאן רובינסון (1961). הניצחון של וויגנס הושג בלי שנצליח לגלות מה סף היכולת שלו. אי אפשר אפילו לקבוע אם יואכים רודריגז, שניצח בשני הקטעים האחרונים, אשר הסתיימו על פסגה והיו הקשים ביותר, טוב מוויגנס וזאת בזכות הטקטיקה של הבריטי. וויגנס לקח לאוונס 1:29 דקה בפרולוג ובמרוץ נגד השעון שנערך בקטע 4. הפער בין השניים בסיום הוא 1:26 דקה. לאורך כל העליות רכב וויגנס על הזנב של אוונס ולא הגיב להתקפות של שאר הרוכבים בראש הדירוג המצטבר. אוונס לא הצליח לנער את וויגנס ששמר על קור רוח בכל פעם שאחד הרוכבים יצא להתקפה ואוונס הגיב. בקצב שלו ובלי לשנות אתקצב הרכיבה הוא סגר שוב ושוב את הפער מאוונס. מנצח השנה שעברה, יאנס בריאקוביץ, הצליח עם הטקטיקה הזו בדיוק לנצח לפני שנה. ההבדל הגדול הוא שבריאקוביץ הצליח בה מול אלברטו קונטאדור לעומת וויגנס ששמר על רוכבים הצוברים, בכל סיום פסגה, פיגור של דקות מקונטאדור.
וויגנס לא נאלץ להפגין את מלוא יכולתו בהרים. זו הסיבה המונעת ניתוח מושלם ליכולתו לקראת הטור. לעומת זאת, על רוכבים אחרים, אפשר למלא דף הערכה, למרות שזה יהיה מוגבל. לכאורה, קאדל אוונס, צריך לסיים את הג'ירו כשהוא מעט מודאג. הוא ישב בתוך דבוקת מטפסים שאינם מהדרג של קונטאדור או האחים שלק ובכל זאת לא הצליח לעשות ולו מהלך אחד שישפיע על ראש הדירוג. מצד שני הוא סיים במקום השני ובדיוק כמו שסיים בשנים 2007-08. אלו השנים בהן הוא גם סיים במקום השני בטור דה פרנס. ב"דופינה" של 2007 הוא סיים כסגן של קריסטוף מורו ובפיגור של 14 שניות בלבד. בטור של אותה שנה הוא סיים כסגנו של קונטאדור ובפיגור של 23 שניות בלבד. מורו סיים את אותו הטור במקום 36 ובפיגור של יותר משעה וחצי מאוונס. ב"דופינה" של 2008 סיים אוונס שוב כסגן והפעם של אלחנדרו ולוורדה ובפיגור של 39 שניות. בטור של אותה שנה הוא סיים כסגנו של קרלוס ססטרה ובפיגור של 58 שניות. ולוודה סיים את הטור במקום 8 ובפיגור של 6:14 דקות מאוונס. גם ולוורדה, כמו מורו, הם מטפסים טובים אבל הם יותר מטפסים כבראדלי וויגנס מאשר כאחים שלק או קונטאדור.
רודריגז לא יהיה בטור למרות היכולות הגבוהות
צילום: Haggisnl
מנצח שני הקטעים האחרונים של הדופינה, יואכים רודריגז, יכול להתברר כמי שהעונה שלו תהיה החמצת הזדמנות. הספרדי הוותיק לא אמור לזנק לטור דה פרנס משום שקבוצתו רוצה להופיע למרוץ האופניים הגדול והחשוב ביותר בהרכב כל רוסי. גם אם ישנו, מנהלי קבוצת קאטיושה, את דעתם ויזמנו את רודריגז לטור קשה להאמין כי יצליח לשמור על הכושר מה"ג'ירו" וה"דופינה". לקבוצת קאטיושה אין רוכב המסוגל להתמודד על הניצחון בטור דה פרנס. גם רודריגז אינו רוכב היכול להתמודד על הניצחון בטור דה פרנס אלא אם יבוטלו המרוצים נגד השעון וגם אז הסיכוי שלו תלוי במשברים או פציעות של כמה רוכבים הטובים ממנו בהרים. אבל הספרדי יכול לנצח בקטעי הרים או אפילו להתמודד על תואר מלך ההרים. ישם רוכבים רוסים,בקבוצה, היכולים לנצח קטעי טור. בסיטואציה נכונה, ניצל מקסימאלי של יצירת הזדמנויות ומזל יש רוכב רוסי, אולי שניים,היכולים להתמודד על תואר מלך ההרים של הטור עבור קאטיושה. אך לא ברמה של רודריגז.
דירוג קטע, 7, יום ראשון 12 ביוני 2011, 117.5 ק"מ:
1. יואכים רודריגז, ספרד, קאטיושה, 5:12:47 שעות
2. פינו טיבוא, צרפת, אפדוז'ו + 7 שניות
3. רוברט חיסינק, הולנד,ראבובנק, זמן זהה
4. יוהאן וואן דה ברוק, בלגיה,אומגה פארמה, זמן זהה
5. אלכסנדר ווינוקורוב, קזחסטן, זמן זהה
ראש הדירוג הסופי:
1. בראדלי וויגנס,בריטניה, סקאי, 23:16:11 שעות
2. קאדל אוונס, אוסטרליה,ביאמסי + 1:26 דקה
3. אלכסנדר וינוקורוב,קזחסטן, אסטנה + 1:52 דקה
4. יוהאן וואן דה ברוק, בלגיה,אומגה פארמה- לוטו + 2:13 דות
5. יואכים רודריגז, ספרד, קאטיושה + 2:52 דקות
יאיר בן עמי– עורך ראשי אתר Shvoong. בעל הטור מציאות נושכת
קישורים: אופניים, מרוץ אופניים, מרוץ