ללמוד מהמקצוענים זה חלק מתהליך ההשתפרות האישית של הספורטאים החובבים והמקצוענים. אז בואו להציץ לצלחת של שליין פלנגן, אחת מהרצות האמריקאיות המחוננות שהשתתפה במרתון האולימפי של המשחקים האולימפיים של ריו. פלנגן בת 35 ומתגוררת בבולדר, קולורדו ומשתייכת למועדון הריצה "נייקי אורגון טראק". במשחקים האולימפיים בבייג'ינג, 2008, זכתה פלנגן במדליית ארד במרחק 10,000 מטר וגם קבעה שיא אמריקאי העומד על 30:22:22 דקות. בחודשים האחרונים הצליחה גם לסיים חצי מרתון בזמן מצוין של 1:07:51 שע'.
כתבות נוספות בנושא
קרובים לצלחת: מה אוכל רץ העילית מאט לאנו במשך היום?
יודעים כמה החום משפיע על הריצה שלכם?
"מזל שירדתי במשקל, אני יכול לרוץ"
ספר הבישול שכתבה האתלטית המוכשרת, "לרוץ מהר, לאכול לאט" נכתב בשיתוף עם חברתה אליס קופיקי. הרעיון לספר עלה תוך כדי שיחה בארוחת ערב בביתה של פלנגן כשהחלו לדון על התזונה של רצי עילית. פלנגן ניהלה יומן תזונה במהלך אימוניה למרתון ברלין 2014, שבו היא השיגה את הזמן השני המהיר ביותר בהיסטוריה לנשים בארצות הברית.
התפריט היומי הטיפוסי שלה כולל:
ארוחת בוקר
חביתה אירית עם בננה, דבש, שמנת, חמאה, שקדים או חמאת בוטנים וקפה כדי להניע את היום.
צהריים
פלנגן מכורה לסלטים עם גרגרי חיטה מלאה, אורז פרא או קינואה, ירקות, אגוזים, זרעים ורוטב משמן זית וטחינה. ישנה גרסה נוספת של סלט שעשוי מכרובית מבושלת, עדשים וקוסקוס.
ארוחת ערב
הארוחה המועדפת עליה היא פיצה עמוסה בירקות ובשר, מאפה עם בטטה וסלמון, וגם המבורגרים יוונים עם סלט.
אוכל אחרי תחרות
פלנגן חוגגת עם המבורגר, בירה וסופגנייה, היא לא נוהגת להתאפק אחרי מרוצים טובים.