אנדריאס קלודן כבר ניצח במרוץ "פריס- ניס". זה היה בשנתו השנייה כמקצוען (2000). מאז הוא זינק למרוץ רק פעמיים. בשנת 2002 הוא לא סיים והשנה. אתמול הוא ניצח קטע ה- 5 של המרוץ ועלה לראש הדירוג המצטבר. בפעם האחרונה הניצחון בקטע של המרוץ הביא לו גם את הניצחון בסיום
מאת:יאיר בן עמי
קלודן הוא אחד הרוכבים אשר היו הכי הרבה כמעט בטור דה פרנס. בטור של 2004 הוא סיים במקום השני למרות העובדה כי הגיע למרוץ כפועל של יאן אולריך (אשר סיים רביעי). באותו טור הוא חווה עוד מקום שני צורב ואכזרי.
זה היה בקטע ה- 17 כשחבורת החוד כללה את לאנס ארמסטרונג עם פועלו פלויד לאנדיס מול יאן אולריך וקלודן מ"טי מובייל ואיוואן באסו כרוכב צעיר ומבטיח. ארמסטורג רצה להעניק בונוס ללאנדיס על העבודה המרשימה אשר ביצע לאורך כל הטור ובעיקר באותו היום וגם לפתות אותו על כי מנהל הקבוצה (יוהאן ברונייל) לגלגל עליו (על לאנדיס) ערב קודם ולאחר הקטע נגד השעון אל פסגת האלפ דואז. ברונייל שחשב כי לאנדיס לא שמר כוחות ובזכות זה סיים רק כשלוש וחצי דקות אחרי ארמסטרונג.
כשהגיעו חמשת הרוכבים לסיום העלייה האחרונה של הקטע שאל ארמסטרונג את לאנדיס אם יש לו כח לברוח לניצחון ולאנדיס עט על ההצעה בפריצה מרשימה מהחבורה. יאן אולריך לא ראה זאת כמהלך עימו הוא יכול להשלים ורצה לשמור על האינטרס של חברו קלודן, אשר כבר היה כמעט וודאי על דוכן המנצחים בסיום המרוץ, אז הוא גם הגיב בהתקפה וסגר את הפער על לאנדיס. ארמסטרונג הגיב למהל של אולריך וקלודן הגיב ועם באסו הגיעו יחד עימו לאולריך אשר כבר נצמד ללאנדיס.
כשהחבורה הגיעה לק"מ האחרון יצא קלודן למאוץ ארוך וכשכבר חשב על הרמת ידיים לאות ניצחון יצא ארמסטרונג למאוץ בו סגר פער של עשרות מטרים בתוך שניות בודדות. שמועות, אשר לא אוששו מאז, היו כי אחרי קו הסיום מלמל ארמסטרונג כלפי אולריך: "לא נתת לחבר שלי לנצח אז לא נתתי לחבר שלך לנצח".
שם זה לא נגמר ובקטע של טור של 2005 הקדימו פטר ווינינג במאוץ לקו הסיום כשהשופטים הזדקקו לנצח, במושגי ניתוח תמונות הפוטו פיניש, כדי להכריע כי קלודן סיים שני. את אותו הטור הוא לא סיים.
התוצאות של הטור דה פרנס 2006 הן אולי האכזריות ביותר עבור קלודן. הוא סיים את הטור במקום השלישי בדירוג המצטבר אך אז הגיעה הפסילה של פלויד לאנדיס והוא עלה למקום השני כשהפער מהמנצח (אוסקר פריירו) 32 שניות בלבד. לכאורה פער לגיטימי בין מקום ראשון לשני אך בפרספקטיבה לאחור על קטע 13 במהלך אותו טור אפשר לראות את עד כמה היה קלודן קרוב להיות המנצח ההיסטורי בספרים.
זה היה יום שטוף שמש בו קבוצת פונאק, של לאנדיס אשר כבר לבש את הצהובה, החליטו לשחק עם שאר הקבוצות במשחק המוכר של "מי ירדוף אחרי קבוצת הבורחים ויכלה כוחו". התוצאה הייתה בריחה אשר פתחה פער של יותר מחצי שעה כשהיא נכנסה למונטלימאר שם הסתיים הקטע.
יאנס וויוט ניצח בקטע ואוסקר פריירו סיים שני כשהדבוקה מגיעה לעיר 29:57 דקות מאוחר יותר. כתוצאה מכך עלה לבש פריירו את החולצה הצהובה וגם לאחר החזרה של לאנדיס לראש הדירוג הוא אחז במקום השני עד לסיום. רק לאחר הפסילה של לאנדיס הבין קלודן וגם הבינו בקבוצת טי מובייל כי לו היו רוכבים מעט מהר יותר ולו רק שניים או שלושה ק"מ מסך כל 230 הק"מ ו- 6 השעות בהם בילו על האוכף באותו היום אז כי ראש הדירוג היה נראה מעט שונה.
מאז הספיק קלודן לרכב כחברו הנאמן של לאנס ארמסטרונג בטור הקאמבק של שנת 2009 וגם כאן אפשר למצוא את האכזריות כי אילולא היה קלודן נשרך עם ארמסטרונג, כפועל העליות שלו, בכמה קטעים ייתכן והפער שלו מראש הדירוג היה מעט קטן מאותן 6:42 דקות אשר הספיקו למקום 6 ו- 78 שניות מדוכן המנצחים והמקום השלישי בו סיים ארמסטרונג.
גם עכשיו הוא קלודן רוכב בקבוצה של ארמסטרונג, לובש את החולצה הצהובה של המוביל במרוץ "פריז- ניס" בפעם השנייה לאחר 10 שנים ואולי הוא יזכה לכמה מילים מעודדות ועצות טובות מהמלך הפורש. מצד שני ייתכן והניסיון של קלודן, אשר בעוד ארבעה חודשים יהיה כבר בן 35 ושנה 13 בדבוקה, לא מצריך עצות אלא רק תמיכה ראויה.
דירוג קטע 5, 194 ק"מ:
1. אנדריאס קלודן, גרמניה, ראדיושאק, 4:59:00 שעות
2.סמואל סאנצ'ז גונזאלס, ספרד, אוסקלטל- אוסקדי , זמן זהה
3. מטאו קאררה, איטליה, וואקנסולייל- דיאמסי פרו סייקלינג טים, זמן זהה
4.טוני מרטין, גרמניה, היי ראוד, זמן זהה
5.ריין טרמה, אסטוניה, קופידיס- לה קרדי ליו, זמן זהה
דירוג מצטבר לאחר קטע 5:
1. אנדריאס קלודן, גרמניה, ראדיושאק, 4:59:00 שעות
2. סמואל סאנצ'ז גונזאלס, ספרד, אוסקלטל- אוסקדי + 4 שניות
3. מטאו קאררה, איטליה, וואקנסולייל- דיאמסי פרו סייקלינג טים + 6 שניות
4. טוני מרטין, גרמניה, היי ראוד + 10 שניות
5. רוברט קיסרלובסקי, קרואטיה, פרו טים אסטנה זמן זהה
טיילור פראר ניצח בקטע השני לאחר מאוץ המוני לקו הסיום ועלה לראש הדירוג המצטבר.
דירוג קטע 2:
1. טיילור פראר, ארה"ב, גארמין- סרוולו
2. אלסנדר פטאקי, איטליה, לאמפרה- איאסדי, זמן זהה
3. חואן חוזה הדו, ארגנטינה, סקסו בנק- סאנגארד, זמן זהה
דירוג מצטבר לאחר קטע 2:
1. טיילור פראר, ארה"ב, גארמין- סרוולו 5:14:13 שעות
2. תום לייסר, הולנד, ראבובנק + 1 שנייה
3. לארס בום, הולנד, ראבובנק + 1 שנייה
יאיר בן עמי– עורך ראשי אתר Shvoong. בעל הטור מציאות נושכת
קישורים: אופניים, מרוץ אופניים, מרוץ