עמרי בהט השיג את הקריטריון למשחקים האולימפים לנוער בטריאתלון, חשבנו שזו סיבה טובה להכיר את הנער בן ה-16 המוכשר
מאת:יאיר בן עמי
בשיר ששר גבי שושן והלחינו צביקה נוי וקובי אושרת כתב עלי מוהר על ליבו של נער בן ה-16 שהמה לזו מהכיתה המקבילה, אותה "הוא ראה אותה רק מדי פעם בהפסקה".
אם תשאלו את עמרי בהט, ספורטאי המוגדר על ידי כל, כלא פחות ממחונן, אין לו ממש זמן לזו מהכיתה המקבילה כי ההפסקות כמו מערכי השיעורים מותאמים לאימונים. בלילות הוא לא לוחש את שמה כי הוא מקפיד לישון היטב ואם תשאלו אותו הוא יאמר כי: "הכי אוהב טריאתלון, זה החיים שלי". בסוף שבוע שעבר התקיימה בהולנד תחרות עוד לא מלאו לו 16, אבל על פי השיחות עם מאמניו ומבט על תוצאותיו מסתבר בהט נולד במושב קדימה שבשרון. אביו סוחר בשעונים עתיקים ואימו, מאמנת כושר כשנשאל בהט על תפקיד ההורים הוא משיב "הם מסיעים אותי לכל מקום, משלמים הרבה ותומכים מאוד. ממש עובדים אצלי". |
בהט באליפות ישראל בטריאתלון 2011
|
הקשר של בהט כילד לטריאתלון נוצר כשראה את בן דודו, דב הרדוף, מתחרה בטריאתלון. כמאמנת כושר כנראה זיהתה האמא את הניצוץ העיני הילד וכששאלה אותו אם בא לו הוא השיב בחיוב.
בשנת 2006 השתתף בהט לראשונה באליפות ישראל ומאז זהו מקבץ התוצאות שלו באליפות הלאומית:
2006, ילדים עד גיל 9 – מקום 5.
2007, ילדים 8-9 – לא סיים.
2008 – אלוף ישראל ילדים 10-11.
2009 – סגן אלוף ישראל, ילדים גילאי 10-11.
2010 – מקום 7 ילדים גילאי 12-13.
2011 – מקום 3 ילדים גילאי 12-13.
2012 – מקום 3 נערים גילאי 14-15.
2013 – אלוף ישראל לנערים גילאי 14-15.
כילד הוא החל להתאמן בקבוצת "פרדסיה – החיים היפים" שנקראת כיום מכבי תל אביב, אצל אילן פלאצ'י שהיה גם מאמן נבחרת ישראל בטריאתלון בתקופת כהונתו של חגי פיגרסקי כיו"ר האיגוד.
המפנה בדרכו של בהט הגיע כשסיים להתחרות בקבוצת הגיל 13-14, בסוף 2012 והצטרף לקבוצת ראודראנר (Roadrunner) והחל להתאמן תחת הדרכתו של ניר יגודה. מקבץ התוצאות של בהט לא הותיר ספק – הכישרון נמצא, עכשיו נדרשת העבודה הקשה: "כשעברתי להתאמן עם ניר הבנתי שזה לא צחוק וצריך לעבוד קשה" אומר בהט.
כתבות נוספות בנושא:
> כמה טוב שיש שניים
> הטריאתלט רון דרמון על משחק השח מט של הניקוד העולמי בדרך לריו 2016
> 10 טעויות שטריאתלטים מתחילים לא יודעים שהם עושים
סדר היום של בהט הוא כשל ספורטאי מקצוען:
בהט משכים קום כל בוקר בשעה 5:30-6:00 ובשבתות בשעה 4:00. אוכל משהו קטן (כריך' עם ריבה), יוצא לאימון בוקר (לרוב ריצה, או רכיבה), שעה או שעתיים ובשבתות 4-5 שעות. אחרי האימון הוא אוכל ארוחת בוקר והולך לבית הספר. בסביבות 12:00-13:00, מסיים בהט את לימודיו וחוזר הביתה אוכל משהו ומשתדל לנוח כדי לא להתפרק באימון הערב. אימון ערב כמעט תמיד יהיה שחייה. בסביבות השעה 19:00-20:00 הוא חוזר הביתה, אוכל והולך לישון.
מאמנו, יגודה, אומר: "הוא היה צנוע כשאמר שהוא מתאמן פעמיים ביום, הוא מתאמן בין 2-4 יחידות אימון ביום. הוא מוכן להקריב לטובת הספורט על חשבון בילויים וחברים".
ואכן כששאלתי את אותו על תחביבים ובכל זאת מה הוא עושה בזמן הפנוי, הוא נאלץ לחשוב לפני שסיפר כי הוא אוהב לצפות בסדרה "שנות השבעים", הוא אוהב כל מוזיקה, חוץ מרוק וכמובן שחברה אין "לא מעניין כרגע". לדבריו של בהט הוא ממוקד כרגע במטרה. החברים הטובים שלו הם עומר רוחק המתאמן איתו בקבוצת הטריאתלון וגיא שלינגר מקבוצת הטריאתלון של איילות השוחה איתו בקבוצת שחייה בנתניה.
קבוצת השחייה בנתניה בה מתאמן בהט היא "הפועל דולפין נתניה" המאמנים הם אלכס צ'בצנקו ואדי ולפמן. ולפמן, מאמן שחייה וותיק (מאז 1974) ובעל ניסיון רב שנים עם נערי הטריאתלון הישראלי. מי שעוקב אחרי הטריאתלון הישראלי כמה שנים לאחור מכיר את השמות יובל ברק, נדב פנקס ויניב עצמון שהיו מהמוכשרים והמצליחים בטריאתלון הישראלי.
בדיוק מהניסיון רב השנים הזה אומר ולפמן: "הוא אתלט מוכשר ברמות מטורפות, הוא גם רץ מעולה, יש לו את כל הנתונים, המנטאלים וגם הפיזיים. כרגע הוא צריך להמשיך בדרך של 'הצנע לכת' וזה הכל. הוא עובד מאוד קשה" ולאחר הדברים האלו בא חלק הניסיון רב השנים של ולפמן: "כבר ראיתי אלופים לעתיד שנשאר רק העתיד" הוא אומר כדי לאזן.
מאמנו הראשי של בהט, יגודה, אומר עליו: "הוא מאוד מאוד מוכשר. שולט בכל שלושת הענפים ברמה גבוהה מאוד. המאמן שחייה שלו אומר שלאולימפיאדה הוא יכול להגיע גם בשחייה ולא רק בטריאתלון. הוא מוכן לשקיע את מה שצריך".
כשנשאל יגודה מה הערך המוסף של בהט? הוא משיב: "מזהים את זה מגיל צעיר, מספיק לו חצי מהאימונים שאחרים עושים כדי לעוף, יש לו את זה".
בהט בדרך להשגת הקריטריון למשחקים האולימפיים לנוער, הולנד, מאי 2014 צילום: יוסי רובננקו
חשבתי שנכון יהיה לסיים את הכתבה עם חלק מהתשובה שנתן לי בהט, כששאלתי על תחביבים: "הכי אוהב טריאתלון, זה החיים שלי. אני מאוד אוהב שבזכות הטריאתלון יכול לטייל בעולם ולראות הרבה. חודש אחרון היה בפורטוגל, צרפת והולנד שם קבעתי את הקריטריון למשחקים האולימפיים לנוער".
16 מלאו לנער ונראה כי עתידו לפניו.
עורך לשעבר של אתר שוונג
בעל הטור מציאות נושכת