קוסקוס מזמן נדד הרחק מהמטבח המרוקני. הנה עוד מתכונן מעניין של השף אמיר כלפון. המתכון מבוסס על הקוסקוס של חברת "קוסקוס מזון" שהוא קוסקוס מלא והכנתו פשוטה וקלה, וטוב לשישה סועדים. בתאבון
מאת:אמיר כלפון
ערכים תזונתיים למנה:
קלוריות: 156 קל’ חלבונים: 2.4 גר’ פחמימות: 29.6 גר’ שומנים: 3 גר’
ברזל: 0.6 מ"ג סידן: 24.2 מ"ג סיבים תזונתיים: 2.1 גרם ויטמין A: 29.1 מק"ג חומרים:
6 עלי כרוב חלוטים במים חמים ומצוננים
31 שקית קוסקוס מלא- מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1 בצל בינוני חתוך לקוביות ומטוגן עד להזהבה
חצי כוס מיץ תפוחים
2 כפות חמוציות
צרור עלי פטרוזיליה
צרור עלי נענע
1 כף שמן זית
חומרים לרוטב:
חצי כוס תמר הינדי
חצי כוס ציר עוף מים
1 כף דבש
2 ענפי טימין
1 בצל חתוך לפרוסות
מלח, פלפל
אופן הכנה:
1. שמים את הקוסקוס בקערה, מוסיפים 2 כוסות מים פושרים ומשרים למשך כ-10 דקות. מסננים במידה ונשארו מעט מים.
2. מערבבים את הקוסקוס המלא עם מיץ התפוחים, שמן הזית, החמוציות, הבצל המטוגן, עלי הפטרוזיליה והנענע, ומתבלים במעט מלח פלפל.
3. חולטים את עלי הכרוב במים רותחים ומקררים.
4. ממלאים כל עלה בתערובת הקוסקוס ומגלגלים לצורת סיגר.
5. מניחים בתבנית את פרוסות הבצל ומעליהם מסדרים את עלי הכרוב.
יוצקים מעל תמרהינדי, ציר עוף, דבש, ענפי טימין, מלח ופלפל, ומכסים.
6. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, לכ- 50-40 דקות.
המתכון הוכן על ידי אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא
עוד מתכוני קוסקוס – וסיפורי קוסקוס באתר קוסקוס מזון