אחד מרגעי השיא של עונת הטריאתלון מגיע! TRI כנרת 2025 יוזנק ביום שישי, ויכלול את אליפות ישראל בספרינט עילית ובחצי איש ברזל. אחרי שסקרנו את המועמדים לניצחון בספרינט, זה הזמן לבדוק מי עשויים להיות המהירים והמהירות ביותר במקצה הארוך ביותר בתחרות – ל-1.9 ק"מ שחייה, 90 ק"מ רכיבה על אופניים ו-21.1 ק"מ ריצה.
להיכנס לרשימה מפוארת
מאז חודשה המסורת של TRI כנרת לפני שנתיים, הייתה רק אלופה אחת בנשים הלא היא אלופת צ'אלנג' ישראמן אנטונינה רזניקוב. אשתקד, היא עשתה זאת עם שיא מסלול של 4:32:42 שעות וכשהיא מקדימה את הדס מזר והדר שחר שהשלימו את הפודיום האיכותי.
אצל הגברים האלוף לפני שנתיים היה דן אלתרמן, שגם הוא שמר על "דאבל" עם ניצחון בצ'אלנג' ישראמן וקבע את שיא המסלול שנשמר עד היום 4:09:26 שעות. אשתקד, בהיעדרו של דן, ניצח אסף פורת עם 4:18:30 שעות, והקדים את אמיר אלפיה ו-ויטלי לייקין.
תחרות הנשים – אלופה חדשה בדרך
האלופה המכהנת תיעדר מהתחרות, מה שאומר שאלופה חדשה תוכתר בסוף התחרות. המועמדת הבולטת היא באופן טבעי הדס מזר, הסגנית מאשתקד וסגנית האלופה גם בחצי איש הברזל בצ'אלנג' ישראמן. למזר יש את הניסיון, העומק והיכולת ולדעת רבים היא הפייבוריטית לניצחון.
עם זאת, ממש לא מצפה לה משימה קלה – הדר שחר כבר רגילה לעמוד על הפודיומים בתחרויות הגדולות, שרון זופניק שהתחרתה אשתקד באליפות העולם בהוואי היא מתמודדת חזקה, יעל טשר כבר התקרבה ל-5:30 שעות לפני שנתיים ויכולה לאיים על הפודיום. וברשימה נכליל גם את סיד קרבר, ענת גוטפריד, איה אביגד ורות ים שלכל אחת מהן יש מה להגיד על המסלול המהיר.
יש לציין שבניגוד לצ'אלנג' ישראמן, בכנרת אין מקצה עילית, מה שמייצר מצב בו לא כל המועמדות מזנקות יחד (הזינוקים לפי קבוצות גיל), כך שרק בסיום נדע מי הייתה המהירה ביותר ותוכתר כמנצחת.
תחרות הגברים – קרב בין דורי
בניגוד למקצה הנשים, אצל הגברים האלוף המכהן פורת דווקא יגיע לנסות לשמור על תוארו. פורת קבע אחרי הישגו בכנרת את הזמן השני בטיבו לישראלי באיש ברזל, ובתחילת השנה סיים שלישי בצ'אלנג' ישראמן. כעת, הוא יחזור לחצי המרחק, אך גם הוא יודה שהוא ממש לא הפייבוריט על קו הזינוק.
הראשון ברשימה הזו הוא איתמר אשד. אחרי שסיים שני בצ'אלנג' ישראמן עם שיא מסלול ישראלי חדש, הטריאתלט הצעיר (24) החליט להמשיך במרחק הבינוני ואף עתיד להתחרות באליפות העולם של צ'אלנג' בשמורין באמצע חודש מאי. עבורו, הכנרת תהיה הכנה מצוינת והוא מגיע כטריאתלט הישראלי עם התוצאה הטובה ביותר אי פעם במרחק חצי איש ברזל – 3:55:27 שעות מאוסטריה מהשנה שעברה. המסלול בכנרת נחשב מהיר למדי, גם אם לא שטוח לחלוטין, ומעניין יהיה לראות האם יוכל לאיים על שבירת השיא כבר עכשיו, או שישמור את האתגר לשמורין.
ומהצעיר בחבורה, למנוסה שבה – דן אלתרמן התלבט ממש עד הרגע האחרון אם להשתתף בתחרות ואף שיתף בבלוג האחרון שלו כאן בשוונג כי שב עם משפחתו הביתה, מה שהקשה על ההכנות. אולם גם בגיל 45 (כמעט), בכל פעם שאלתרמן עומד עם זקנו על קו הזינוק, הוא תמיד מגיע כדי לנצח. זה ממש לא יהיה קל מול המקצוען שמולו, אבל תהיו בטוחים שהוא ייתן הכל, ועוד קצת.
עוד ברשימה תוכלו למצוא את איתן יודשקין, האיש החדש במשחק, שהראה בצ'אלנג' ישראמן שהוא כבר לגמרי שם וסיים שני במרחק המלא. כשחיין לשעבר, לא נופתע אם הוא ייצא מהמים יחד עם אשד, ואפילו לפניו, ויהיה מעניין לראות כמה פייט הוא יצליח לתת על המקום הראשון.
פרט לארבעה לעיל, גם עמית שקד תמיד יכול לאיים על הפודיום ביום נתון. בולטים בהיעדרם סגן האלוף מאשתקד אמיר אלפיה, וגם שניים מהטריאתלטים הבולטים של השנים האחרונות דן קוני וניר רייכמן. האחרון, דווקא ישתתף בתחרות, אולם הפעם יתחרה בשלשות.