סקר חדש על ספורט וכאבי ברכיים

55.1% מהישראלים הסובלים מכאבי ברכיים מוגבלים בפעילות ספורטיבית. סקר חדש שנערך לרגל השקת ארטריל, תרופת המרשם הראשונה בישראל לטיפול בשחיקת סחוס בצורת מנת אבקה יומית, מגלה ממצאים מרתקים על מצב כאבי הברכיים של הישראלים
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


55.1% מהישראלים הסובלים מכאבי ברכיים מוגבלים בפעילות ספורטיבית. סקר חדש שנערך לרגל השקת ארטריל, תרופת המרשם הראשונה בישראל לטיפול בשחיקת סחוס בצורת מנת אבקה יומית, מגלה ממצאים מרתקים על מצב כאבי הברכיים של הישראלים

מאת:מערכת שוונג


מנתוני הסקר שנערך לאחרונה בקרב כ – 500 נשים וגברים ביוזמת מעבדות רפא, באמצעות מכון המחקר מרקט ווטש (Market watch  ) עולה כי 15.7% מהישראלים סובלים מכאבי ברכיים, כלומר אחד מכל שישה ישראלים. בנוסף עולה כי 55.1% מהישראלים מרגישים כי הכאבים מגבילים אותם בפעילות ספורטיבית, 43.2% מהישראלים מתייעצים עם אורטופד לגבי הכאבים, 39.1% נוטלים תרופות נגד כאבים ואילו 33.9% לא מטפלים כלל. 43.4% מעדיפים לקבל טיפול במנה אחת של אבקה לשתיה ובניגוד למה שמקובל לחשוב, מסתבר כי כשליש מהסובלים מכאבי ברכיים הינם צעירים מתחת לגיל 45.


נשים סובלות יותר מכאבי ברכיים, תושבי השרון וחיפה סובלים יותר מאחרים

המשתתפים בסקר נשאלו האם הם סובלים מכאבים כתוצאה משחיקת סחוס, למשל כאבי ברכיים ותשובות המשתתפים העידו כי ישראלים רבים אכן סובלים מכאבים אלו. הסתבר כי 15.7% מכלל האוכלוסייה סובלים מכאבי ברכיים, 2.1% סובלים מכאבי גב וכן 1.5% סובלים מכאבי רגליים. בניגוד למה שמקובל לחשוב, מסתבר כי כשליש, כלומר 34% מהסובלים מכאבי ברכיים הינם צעירים מתחת גיל 45. שכן 6.2% מהצעירים בגילאי 18 ועד 24 ואף 12.3% מהצעירים בני 25 ועד 34 וגם 15.5% מהישראלים בני 35 ועד 44 ציינו כי הם סובלים מכאבי ברכיים.

נשים סובלות יותר מגברים
עוד עלה מהסקר כי נשים מדווחות כי הן סובלות יותר מגברים מכאבי ברכיים, ( 18% מהנשים לעומת 13.3% מהגברים) וכי שיעור הסובלים היה הגבוה ביותר בקרב בני ה – 65 ומעלה, כרבע מהם, 23.6% דווחו שהם סובלים מכאבי ברכיים וכ – 4.9% מהם מכאבי גב. בין תושבי האזורים השונים בלטו הבדלים  משמעותיים והסתבר כי תושבי השרון וחיפה סובלים מכאבי ברכיים יותר מאשר תושבי הערים האחרות. 21.0% מתושבי השרון דווחו על כאבי ברכיים, 20.8% מתושבי חיפה והצפון, 14.6% מתושבי תל אביב והמרכז, 11.7% מתושבי באר שבע והדרום ובקרב תושבי ירושלים רק 8.9% דיווחו כי הם סובלים מכאבי ברכיים.

כאב הברכיים מגביל
כאשר נשאלו המשתתפים לגבי המקרים בהן כאב הברכיים מגביל אותם במהלך התפקוד היומיומי התגלה כי אחוז גבוה מרגישים פגיעה משמעותית בתפקוד. מתוך אלו אשר העידו כאמור כי הם סובלים מכאבי ברכיים, 55.1% מרגישים מוגבלים במהלך פעילות ספורטיבית, 24.5% סיפרו כי הכאב מגביל אותם במסגרת התפקוד בעבודה, 17.3% אמרו כי הכאב מגביל אותם בפעילות הפנאי עם המשפחה וכן 5.6% הרגישו כי הכאב מגביל אותם במהלך יחסי מין.

בשאלה זו בלטו הבדלים בין גברים לנשים, כאשר 30.5% מהגברים אמרו שהם מוגבלים בעבודה לעומת רק 19.8% מהנשים. 61.6% מהגברים אמרו כי הם מוגבלים בפעילות ספורטיבית ואף 50% מהנשים, 6% מהגברים וכ – 5.3% מהנשים דווחו כי הכאב מגביל את יחסי המין שלהם, באשר לפעילות פנאי עם המשפחה, 19.6% מהגברים מרגישים מוגבלות וכ – 15.4% מהנשים. מסתבר כי בשונה מהצפוי, סוגיית ההגבלה כתוצאה מהכאב חוצה כמעט את כל הגילאים עם הבדלים קלים.

שיעור המוגבלים בזמן פעילות ספורטיבית דומה מאוד בקרב בני 25 ועד 64 ונע סביב 60%  וגם שיעור המוגבלים בזמן העבודה זהה בגילאים השונים ונע בסביבות 20%. רק בסוגיה של פעילות עם בני המשפחה בלטו הצעירים בני ה 18 עד 24 אשר כרבע מהם ציינו כי הם מרגישים מוגבלים. כאשר נבדקו ההבדלים הגיאוגרפיים בין הישראלים שדיווחו באילו מקרים כאב הברכיים מגביל אותם הסתבר כי תושבי השרון סובלים יותר בפעילות ספורטיבית מאשר תושבי באר שבע והדרום.

הישראלים מרבים להתייעץ – נשים יותר מגברים
סוגיית ההתייעצות הרפואית נבדקה אף היא בסקר בקרב אלו שציינו כי הם סובלים והעלתה כי הישראלים מרבים להתייעץ לגבי כאב הברכיים שלהם. למעשה כ –  90% מאלו הסובלים מכאבים מתייעצים עם גורם נוסף. מסתבר כי  43.2% מתייעצים עם האורטופד, 37.3% עם רופא המשפחה, 11.8% עם מכרים ובני משפחה  10.2% לא מתייעצים עם אף אחד, 3.1% עם רופא אלטרנטיבי, עבור 2.5% מהווים פורומים באינטרנט כמקור ייעוץ, 2.4% עם רופא מומחה ועם רופא צבאי מתייעצים 2.1% מהישראלים.

עוד הסתבר כי נשים מתייעצות יותר מגברים שכן 42.9% מהן אמרו שהן מתייעצות עם רופא המשפחה לעומת רק 30.4% מהגברים שנוהגים כך. בפורומים באינטרנט לעומת זאת מרבים יותר להשתמש הגברים שכן 5.5% מהם אמרו שהם גולשים בפורומים כדי להתייעץ בנושא הכאבים לעומת הנשים שלא עושות כך. בסוגיית הגלישה באינטרנט בלטו במיוחד הצעירים שכן בקרב בני ה – 18 ועד 24 כמעט רבע (24.1%) עושים שימוש בפורומים כדי להתייעץ.

באשר להבדלים הגיאוגרפיים בין המשתתפים בסקר אשר נוהגים להתייעץ, גם כאן  בלטו הבדלים מרתקים. כמעט מחצית מתושבי חיפה והצפון מעדיפים להתייעץ עם הרופא לעומת רק חמישית מתושבי תל אביב וגוש דן. עם האורטופד מעדיפים דווקא תושבי ירושלים ואילו את הפורומים באינטרנט מנצלים רק תושבי תל אביב בעוד כל השאר לא דיווחו כי פורומים מהווים עבורם מקור להתייעצות.

33.9% מהישראלים הסובלים לא מטפלים כלל בכאבים
בשונה מהנכונות להתייעץ, דווקא בסוגיית הטיפול, הסתבר כי רבים לא מטפלים בכאב שלהם. כאשר נשאלו המשתתפים באילו אמצעים הם מטפלים בכאבים הסתבר כי 39.1% מהישראלים הסובלים מטופלים בתרופות נוגדות כאב ודלקת, 11.9% מטפלים בתוספי תזונה, 18.1% באמצעות טיפולים אלטרנטיביים כגון מעיינות מרפא, דיקור במחטים וכדומה ואילו 33.9% לא מטפלים כלל.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם מכירים את הנתונים שלי והתארים בהם זכיתי. אבל למען האמת, ארצה לפני הכול להיזכר בתור אדם טוב ממיורקה. בתור ילד קטן שרדף אחרי החלומות שלי ועבד הכי קשה שאפשר בשביל להגשים אותם", רפאל נדאל בנאום הפרישה שלו מטניס.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג