הרצה ההולנדית סיפאן חסן, האלופה האולימפית והשיאנית האולימפית בריצת מרתון מפריז, כבר שברה לא מעט שיאים ופרצה לא מעט גבולות באתלטיקה. כעת, היא שוב מכוונת הכי גבוה שאפשר, ומצהירה שהיעד הבא שלה הוא שיא העולם במרתון ולרוץ פחות מ-2:10 שעות.
לכתבות נוספות בנושא:
בקצב מסחרר: שיא ישראלי לגזאצ'ו פנטה בריצה ל-100 ק"מ
המשתמשים קבעו: אלו נעלי הריצה הפופולריות ביותר בשנת 2024
שובה של אגדה: פולה רדקליף חוזרת לרוץ מרתונים עשור אחרי הפרישה
פריז 2024: שנה היסטורית
השנה החולפת הייתה בלתי נשכחת עבור חסן. ההולדנית בת ה-32 הדהימה את העולם בזכייתה במרתון האולימפי בפריז, כאשר הפכה לאישה הראשונה שזוכה במדליות ב-5000 מטר, 10,000 מטר ובמרתון באותם המשחקים האולימפיים, וזאת אחרי שניצחה בשני המרחקים הקצרים בטוקיו 2020.
אבל חסן, שתמיד מחפשת אתגר חדש, מכוונת למשהו גדול עוד יותר בשנת 2025: לרדת מגבול השעתיים ועשר דקות במרתון – הישג שנראה עד לא מזמן כמעט דמיוני. "יכול להיות שזה ידרוש ממני יותר זמן ועבודה קשה," אמרה חסן בראיון ל-Athletics Weekly. "אבל רות צ'פנגטיץ' (שיאנית העולם הנוכחית) הראתה לי שזה אפשרי".
עידן חדש במרתון נשים
כאשר פולה רדקליף קבעה שיא עולמי חדש של 2:15:25 שעות בשנת 2003, המחשבה על אישה שתשבור את גבול השעתיים ועשר דקות במרתון הייתה כמעט בלתי נתפסת. 16 שנים עברו עד שבריג'יד קוסגיי הקנייתית שברה את השיא של רדקליף עם זמן של 2:14:04 שעות במרתון שיקגו 2019. אך מאז, ריצות המרתון של הנשים הפכו למהירות יותר מאי פעם.
בשנת 2023, טיגסט אספה קבעה שיא חדש של 2:11:53 שעות במרתון ברלין, והשנה, רות צ'פנגטיץ' הדהימה את העולם עם זמן בחי נתפס של 2:09:56 במרתון שיקגו, והפכה לאישה הראשונה שירדה מגבול ה-2:10 שעותות.
חסן: על גבול הבלתי אפשרי
עם שיא אישי של 2:13:44 שעות, אותו קבעה גם היא במרתון שיקגו בשנת 2023, חסן נמצאת במקום השלישי בכל הזמנים ברשימת רצות המרתון המהירות ביותר אחרי צ'פנגטיץ' ואספה. אך במקום להירתע מהפער הגדול יחסית בין זמנה לשיא העולם הנוכחי, חסן, זוכת שש מדליות אולימפיות, ממוקדת באתגר הבא: "אני רוצה לראות עד לאן נשים יכולות להגיע," אמרה חסן. "לבדוק מה יש בתוכי ומה אני יכולה להשיג".
אגב, היא אולי מתכננת להתמקד במרתון, אך ממש לא מוותרת גם על ריצות האצטדיון. על אליפות העולם שתיערך בקיץ הבא ביפן אמרה: "אני חושבת שאני הולך לעשות שוב את המסלול והכביש, אני רוצה לעשות את שני הדברים האלה, שילוב של מסלול וכביש קרובים אחד לשני. אני מאוד סקרנית ומאוד אוהבת את זה, כי אני לא יודע בוודאות אם זה הולך להצליח. אני אוהבת את ההתרגשות שזה מייצר".
אם בכך לא תמו היעדים השאפתניים, היא מספרת: "פעם אחת, אני רוצה לעשות ארבעה מרתונים בשנה – מפברואר עד פברואר. אני רוצה לראות אם זה אפשרי".
חסן לא רק מציבה לעצמה יעד אישי, אלא שואפת לשנות את האופן שבו עולם האתלטיקה רואה את גבולות היכולת הנשית. לאורך הקריירה לא פעם הציבה לעצמה חסן משימות שנראו תחילה בלתי אפשריות, אך היא עמדה בהן למרות הכל.