הכתבות והסקירות האולימפיות בשוונג – טוקיו 2020
הניצחון של אנה קיזנהופר במרוץ הכביש לנשים במשחקים האולימפיים בטוקיו אולי היה מפתיע, אבל לא מדובר ברוכבת שהיה צריך לזלזל בה. סיפור הקאמבק שלה הוא יוצא דופן. היא פרשה מענף האופניים ב-2017 אחרי שלא מצאה חוזה מקצועני, לכן היא הגיעה למשחקים האולימפיים בטוקיו כרוכבת אופניים חובבנית, ויצאה משם כאלופה אולימפית.
צ פ ו | סיכום מרוץ האופניים
הקריירה של האלופה האולימפית החדשה
האוסטרית בת ה-30 החלה את קריירת האופניים שלה ב-2014 אחרי שנאלצה לפרוש מטריאתלון ודואתלון בשל פציעות. לאחר מכן היא הצטרפה לקבוצת רכיבה חובבנית קטלאנית שבסיסה בעיר ג'ירונה ובשנת 2016 זכתה אתה בגביע הספרדי.
באותה שנה קיזנהופר השתתפה בטור ברמה 2.2 שנקרא טור ארדש בצרפת, מרוץ ששנה לפני כן היא לא הצליחה לסיים בגלל התרסקות. הפעם, באותו קטע שלישי שבו פרשה שנה לפני כן, קטע שהסתיים בעלייה הקשה להר ונטו, קיזנהופר הצטרפה לקבוצת בריחה שכללה בין השאר את הרוכבת הפולניה אנה פליצ'טה, שהיתה אחת הרוכבות שהצטרפו אליה לקבוצת הבריחה גם במרוץ האולימפי בטוקיו.
לאחר שגישרה אל קבוצת הבריחה, קיזנהופר תקפה אותה בתחילת העלייה להר ונטו ובסופו של דבר ניצחה בקטע בן 94.9 קילומטרים בהפרש של 3:53 דקות. בסופו של דבר היא סיימה את מרוץ השלבים הזה במקום השני הכללי.
בעקבות ההישג הזה קיזנהופר שהיתה אז בת 26 חתמה על החוזה המקצועני הראשון שלה בקבוצת הנשים של "לוטו-סודאל", אבל אחרי כמה מרוצים שאותם לא הצליחה לסיים היא סיימה את עונת 2017 ללא חידוש החוזה וללא חוזה בכלל בקבוצה מקצוענית.
שנת שבתון מרכיבה
היא פרשה לשנה מהספורט הזה וחזרה אליו ב-2019 כרוכבת חובבנית וזכתה באליפות אוסטריה ברכיבה נגד השעון וגם ברכיבת כביש וגם סיימה במקום ה-20 באליפות העולם ברכיבה נגד השעון. היא חזרה וזכתה באליפות הלאומית ברכיבה נגד השעון, מה שעזר לה להגיע למשחקים האולימפיים בטוקיו, אבל לא כדי לקבל חוזה מקצועני.
מחוץ לעולם הרכיבה, לקיזנהופר יש תואר במתמטיקה מהאוניברסיטה הטכנולוגית של וינה, ולפני כן היא גם למדה בקיימברידג' כשאת הדוקטורט שלה היא השלימה בקטלוניה ב-2016 במקביל לקריירת הרכיבה שלה. כיום היא עובדת באוניברסיטת לוזאן בשוויץ, ומשלבת בין הוראה למחקרים.
השילוב בין היכולות שלה ברכיבה נגד השעון לידע שלה במתמטיקה מסביר אולי את הבריחה הנהדרת שלה משאר קבוצת הבריחה במרוץ האולימפי. גם לפני כן, היא השתמשה בידע האקדמי שלה כדי להתכונן למרוץ בטוקיו. למשל, היא פרסמה בטוויטר גרף שהכינה במטרה לחשב את תהליך ההתאקלמות שלה למזג האוויר בטוקיו.
במרוץ האולימפי עצמו קיזנהופר היתה הרוכבת הראשונה לתקוף ואליה הצטרפו הרוכבת הישראלית עומר שפירא, קרל אוברהולצר מדרום אפריקה, ורה לוזר מנמיביה ואנה פליצ'טה מפולין, כשכל הקבוצה הזאת פתחה פער של 11 דקות מהפלוטון. אחרי שלוזר ואוברהולצר נשרו מקבוצת הבריחה, קיזנהופר תקפה את שפירא ופליצ'טה וחישבה את דרכה לקו הסיום במשך 40 הקילומטרים האחרונים.
אחרי ששפירא ופליצ'טה נתפסו על ידי הפלוטון, הרוכבות שהובילו אותו חשבו שאפשר יהיה לתפוס גם את קיזנהופר, אלא שהיא היתה רחוק מקדימה בצמרת המרוץ. עם זאת, כנראה שחישוב מוטעה של הפלוטון בהערכת הזמנים היה זה שאיפשר לקיזנהופר לשמור על הובילה של יותר משתי דקות בדרך לניצחון המפתיע.