סגירת המעגל המרגשת של אוהד בן ישי, שנפצע קשה בעזה וירוץ במרוץ סביון

אוהד רץ כחייל במרוץ סביון ב-2014 למען עמותת תקוות, אך נפצע בצוק איתן, ומאז לא שב למסלול. השנה, על אף שנותר משותק ברגלו ובידו הימנית, הוא יחזור למרוץ לראשונה ב-7.3 כחלק מהעמותה: "המאמץ לחזור לחיים נורמליים הוא לא פשוט"
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
אוהד ושמעון בן ישי | צילום: פרטי

החדר שבו אושפז אוהד בן ישי בבית החולים אחרי פציעתו במהלך מבצע צוק איתן היה מלא בתמונות מהמסלול שעבר ביחידת אגוז. אנשים רבים נכנסו ויצאו, בהם גם נציגים של עמותות שונות ומגוונות. אחת מהן הייתה סימון פרבשטין, מנהלת עמותת תקוות, שהצליחה להפתיע את כל הנוכחים.

לכתבות נוספות בנושא:
שבועיים לזינוק: כל מה שצריך לדעת לקראת מרוץ סביון 2025
הוותיקים מככבים: תוצאות נהדרות לרוברטו שטראוס וחיים זרגרי במרתון סביליה
7 טיפים להכנה תזונתית נכונה בימים שלפני המרוץ

"פתאום היא אומרת לנו שהיא מכירה את אוהד", מתאר אביו שמעון בן ישי. "שאלנו אותה מאיפה, כי אף פעם לא פגשנו אותה. סימון ענתה שהיא חושבת שאוהד השתתף במרוץ סביון והתחילה לחפש תמונות בטלפון הנייד שלה עד שמצאה. ואנחנו אפילו לא ידענו במשפחה שהוא רץ את מרוץ סביון, מה שהתברר לנו רק בדיעבד. מרגע החיבור הזה סימון הפכה להיות חלק מהמשפחה, ביקרה אותנו, תמכה ודאגה לנו לאופני יד מיוחדים עבור אוהד".

אוהד בן ישי במרוץ סביון 2014 | צילום: פרטי

משפחתו של אוהד לא ידעה שהוא רץ לראשונה במרוץ סביון בשנת 2014, באמצע תקופת ההכשרה שלו באגוז יחד עם כל הצוות, במטרה לקדם את פעילות עמותת תקוות עוד לפני שהכיר אותה לעומק. למרוץ סביון הקרוב על שם עומר (ניניו) חי ז"ל שיתקיים ב-7.3 הוא חוזר לראשונה מאז, וירוץ ירוץ עם אביו את מקצה ה-2.5 ק"מ, והפעם כנציג של עמותת תקוות.

"במבצע צוק איתן אוהד נכנס עם הצוות שלו לשכונת שג'אעיה בעזה במטרה לנקות חלק מהמנהרות שהיו באזור", נזכר שמעון. "במהלך הקרבות הוא נפצע מרסיס שחדר לראשו וגרם לו לפגיעה מוחית נרחבת. הוא הוגדר במצב אנוש ובסכנת חיים מיידית. עם הפינוי הצוותים הרפואיים לא חשבו שהוא יצליח לשרוד וכל הסימנים הראו שהוא הולך לכיוון לא טוב. אוהד אושפז בטיפול נמרץ, עבר כמה ניתוחים והצליח לשרוד רק כדי לגלות אחרי חודשיים שבמהלכם הוא היה מורדם ומונשם שהוא נותר עם קושי בדיבור. הפגיעה המוחית היתה באזור שאחראי על הדיבור, על התקשורת, על הכתיבה ולמעשה על כל הקוגניציה".

מאז אוהד עבר, וממשיך לעבור, תהליך שיקום ארוך שבמהלכו למד מעט לדבר מחדש. הוא משותק ברגלו ובידו הימנית אבל הוא עומד על הרגליים, והוא ירוץ עם אביו במרוץ הקרוב בדרכו הייחודית.

מרוץ סביון | צילום: נועם אופק, שוונג

"המאמץ לחזור לחיים נורמליים הוא לא פשוט", מודה שמעון. "אוהד אושפז במשך שלושה חודשים בבית החולים סורוקה ואחר כך עוד שנתיים וחצי בבית החולים השיקומי בתל השומר. זה תהליך ארוך שדורש הרבה עבודה. אוהד עובד בחלק מהזמן בחצי משרה בחברת חשמל ובהיי טק, ובחצי השני של היום הוא בטיפולים משקמים: קלינאית תקשורת, פיזיותרפיסטית, הידרותרפיה וריפוי בעסק".

עד כמה הריצה היתה חלק מחייו של אוהד לפני הפציעה?
"אני אישית סיימתי בעבר שבע פעמים תחרויות איש ברזל למרחק המלא ברחבי העולם וגם פה בישראל. רצתי מרתונים וחוויתי את כל נושא ספורט הסיבולת. הילדים שלי גדלו לזה וחוו את הנושא מאז ומתמיד. אוהד היה יוצא איתי לריצות ולרכיבות אופניים, כשגם הילדים האחרים שלי הם ספורטאים בטריאתלון ובשחייה. כולנו חיים את הספורט פרט לאשתי אריקה שהיא השפויה היחידה בבית".

אוהד בן ישי הזניק את תחרות הישראמן בשנים 2014 ו-2015 והגיע גם למרוץ אייל. אביו לא ויתר לו גם כשהיה מאושפז, והוא אף קיבל אישור מיוחד להוציא את אוהד מבית החולים על כיסא גלגלים לרכיבות אופניים כחלק מתהליך השיקום שלו.

אוהד ושמעון בן ישי | צילום: פרטי

"אני לא הייתי צריך שיסבירו לי מה הספורט תורם, וברגע שסימון אמרה לי שהיא עוזרת לפצועי צה"ל להשתקם דרך הספורט, היה לי ברור שאני מתחבר לזה", מבהיר שמעון. "האמנתי בזה ועשיתי את זה עם אוהד באופן אישי מבלי שידעתי שיש עמותה שעושה את זה בצורה מסודרת".

ומה לגבי העתיד של אוהד?
"אוהד מאוד רוצה לחזור לפעילות גופנית סדירה ולריצות והוא עובד מאוד חזק בזה. פרט לכך הוא ממשיך לגור איתנו בראשון לציון ואנחנו מקווים שימצא זוגיות ויוכל להקים בית ומשפחה. אנחנו עושים הכל כדי שיוכל לחיות חיים מלאים. המסר שלנו שעם כל הקושי יש חיים אחרי הפציעה, ומי שמתחבר לספורט הדרך שלו לשיקום תתקצר פלאים. צריך לדבוק בספורט ולהאמין".

עמותת תקוות במרוץ סביון | צילום: ארז ארטנשטיין, שוונג

"עמותת תקווה הוקמה ב-2007 במטרה להעצים ולהוציא פצועי צה"ל ונפגעי טרור מהבית", סיכמה פרבשטין. "כשאני רואה את כל הרצים של העמותה רצים במרוץ סביון, נהנים, מתאמצים ומגיעים להישגים אני מרגישה גאווה אמיתית. עמותת תקוות משתמשת בספורט כמנוף לשיקום הגוף והנפש, כדי להראות שאפשר להגשים חלומות כמוסים ולהפוך את הבלתי אפשרי – לאפשרי. העמותה מלווה את האנשים שלה לאורך כל הדרך, החל מבית החולים שם פוגשים לראשונה את הפציעה והאובדן, למצוא את המאמנים הכי טובים שיש, ללוות ולממן את התחרויות בארץ ובחו"ל, ולקנות את הביגוד והציוד הכי טובים במטרה לקחת כל אחד לקצה ולהפוך אותו לגרסה הכי טובה של עצמו".

להרשמה למרוץ סביון ולפרטים נוספים לחצו כאן

 


 

אנחנו בשוונג ממשיכים ליהנות משיתוף הפעולה החשוב הזה עם עמותת תקוות, ממשיכים להתאהב בגישה, בעמותה, באנשים ובאנרגיות שקשה להסביר אותן במילים. לתרומות וחיזוק העמותה לחצו כאן



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: info@shvoong.co.il

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"הספורט לימד אותי איך לעמוד על שלי, לעבוד קשה ולהקיף את עצמי באנשים שמעוררים בי השראה". השחיינית מאיה מנדל, בראיון מיוחד ליום האישה




מזג אוויר ותחזית ים