כבר התרגלנו לכך שאין גבול למה שאנשים מוכנים לעשות, או לפחות ינסו. אז בזמן שכאן בארץ אנחנו עוקבים אחרי השחיינים שיחצו בפעם הראשונה את ים המלח, גם בחו"ל יש לא מעט שחיינים שמחפשים אתגרים "מעניינים". אחד מהם הוא הבריטי בן הופר, 38, שהתחיל השבוע בניסיון חציית האוקיינוס האטלנטי שזה אומר שחייה בים קשה למרחק של 2,000 מייל שהם 3,200 קילומטרים.
צ פ ו || ההכנות של בן הופר למשחה
כמובן שלא מדובר כאן בשחייה רצופה אלא במסע שאמור לקחת 5 חודשים, שבו השחיין ינסה לשחות כ-16 קילומטרים ביממה, כשבכל יממה הוא אמור לשחות פעמיים. בסוף כל שחייה יחזור לסירה המלווה שלו, שם יהיה גם צוות צילום שיתעד הכל – לא רק את המרחקים שהוא שוחה כי אם את נתוני ה-GPS כדי שהופר לא יפספס שום מייל.
עוד כתבות בנושא
שחיינים מישראל ומחו"ל עושים היסטוריה בים המלח
שישה שחיינים ישראלים שחו מקפריסין לישראל
אוסטרלית בת 29 שחתה 126 קילומטרים ברציפות
המסע הזה התחיל בחופי דקאר, בירת סנגל שבמזרח אפריקה. משם אמור הופר לשחות עד ברזיל וכך לחצות למעשה את האוקיינוס. טמפרטורת המים היא גבוהה, ולכן הוא לא ישתמש בחליפת שחייה אלא רק בבגד ים תחתון ומשקפת. עם זאת, בחלקים מסוימים קרוב לוודאי שהוא ישחה בתוך מתקן שיגן עליו מפני הכרישים.
הופר בן ה-38, שוטר לשעבר, אמור לשרוף לפי ההערכות כ-12 אלף קלוריות מדי יום, ולכן הצוות שלו ידאג להזין אותו תוך כדי השחייה מדי 20-30 דקות באמצעות חכה. כמובן שבמהלך שהותו בסירה, הופר יצטרך להעביר חלק גדול מהזמן גם באכילה ולא רק בשינה ובטיפולים שונים.
המטרה העיקרית של הופר היא להתרים כספים לארגוני צדקה שונים. לצורך העניין יש אתר שעוקב אחרי המסע שלו ושם אפשר גם לתרום, כאשר השאיפה של השחיין והצוות שלו היא לגייס בסך הכל סכום של מיליון פאונד. הופר ינסה כאמור להיות השחיין הראשון שחוצה את האוקיינוס האטלנטי. עד היום, הניסיון המוצלח ביותר היה שייך לשחיין צרפתי ששחה בסוף שנות התשעים ממסצ'וסטס בארצות הברית ועד לצפון צרפת. בסופו של דבר לא החשיבו לו את זה כחציית האוקיינוס משום שהוא נאלץ לנוח למשך שבוע באיים האזוריים.