כידוע הרץ (וגם הרוכב והשחיין) צועד על קיבתו, אז איך תוכלו לגוון ולעדכן את התזונה שלכם, על מנת שתהיה לא רק טכנית אלא גם יצירתית וטעימה יותר. הנה 3 מתכונים של השף גיא ישראלי מפודסטפס, שישפר לכם את היום ויהפוך אותו לעשיר יותר.
מתכון לניוקי תפו"א ברוטב נפוליטנה
מצרכים:
500 גרם ניוקי תפו"א ללא גלוטן (מבושלים לפי הוראות היצרן)
4 שיני שום שלמות, מעוכות
2 קופסאות שימורי עגבניות שלמות
3 גבעולי בזיליקום – רק עלים
2 כפות שמן זית
מלח/פלפל שחור/צ'ילי יבש – לתיבול לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית במחבת רחבה או בסיר.
2. מטגנים את שיני השום עד להזהבה ומוסיפים את שימורי העגבניות ועלי הבזיליקום. מתבלים במלח, פלפל שחור וצ'ילי לפי הטעם.
3. מביאים את הרוטב לרתיחה, מכסים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
4. טוחנים את הרוטב בבלנד יד ומוסיפים את הניוקי המבושלים.
המלצת השף! לגרר גבינת פרמז'ן מעל הניוקי לפני ההגשה.
מתכון לסלט סלק ובורגול
200 גרם בורגול אורגני – מושרה במים עד לריכוך
3 סלקים מבושלים – חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל סגול – קצוץ דק
2 גבעולי בצל ירוק – קצוצים דק
1/4 צרור פטרוזיליה/כוסברה – קצוץ
לתיבול:
2 כפות שמן זרעי ענבים
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף סילאן/רוטב מייפל
1 שן שום כתושה
מלח/פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה.
2. לפני הגשה: מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים עם הסלט.
מתכון לנזיד עדשים
מצרכים:
1 בצל לבן – קצוץ דק
2 גזרים – מקולפים ומגוררים בפומפייה
2 גבעולי סלרי – קצוצים דק
3 שיני שום –פרוסות
2 עגבניות – חתוכות גס
1 כוס עדשים כתומות אורגניות
1 כוס עדשים ירוקות אורגניות
מיץ מלימון אחד
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
מלח/פלפל שחור
לקישוט: מעט פטרוזיליה/כוסברה
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב, מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד להשחמה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים למשך 2 דקות.
2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 3 דקות נוספות.
3. מוסיפים את העדשים והתבלינים, מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי העדשים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים.
4. מבשלים כ-30 דקות עד לריכוך העדשים.
אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף מעט מים רותחים.
5. לפי הגשה: מוסיפים את מיץ הלימון ומקשטים בפטרוזיליה/כוסברה.