ממרח מקפיץ ומשדרג לכריך, סלט או חביתה, ומשתדך מצוין גם לפסטה או אורז. למי שנמצא בצד הלא נכון של המתרס (שונאי הכוסברה למינהם), אפשר להכין את הממרח הזה עם ירוקים שאתם אוהבים: בזיליקום, פטרוזיליה או ארוגולה, ולגוון גם עם המרכיבים האחרים
מאת:מרב אדלר
פסטו כוסברה
החומרים:
• צרור כוסברה גדול, שטוף ומיובש
• חצי כוס שקדים קלויים- אפשר להחליף בצנוברים, אגוזי לוז או מלך.
• כפית מלח
• 2-3 שיני שום
• חצי כוס שמן זית
• 4-5 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת- גם פקורינו או קשקבל יתאימו.
אופן ההכנה:
1. טוחנים את הכוסברה (או כל ירוק אחר שבחרתם) במעבד המזון ומוסיפים את כל החומרים פרט לשמן הזית והגבינה.
2. כאשר העיסה גרגרית למדי מוסיפים את שמן הזית בזרם דק מלמעלה תוך כדי הפעלת מעבד המזון.
3. מעבירים לקערה ומערבבים את הגבינה המגורדת- הסמיכות והמרקם תלויים בעלים שמרכיבים את הממרח.
4. מאחסנים במקרר.
עצה: אפשר לחלק לקופסאות פלסטיק קטנות ולהקפיא. כמה שעות של הפשרה בחוץ או במקרר- והממרח כמו חדש.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: יכולות המרפא של הכוסברה מוכרות כבר מתקופת המקרא. בסיפורי אלף לילה ולילה הוא מוזכר כסם אהבה, בזכות ריחו העז והארומתי המעורר את מערכת החושים. כבר הרמב"ם המליץ על הכוסברה כתבלין מעורר תיאבון, מפיג גזים ומשקיט הקאות. הכוסברה מכילה כמות יפה של ויטמין A, ויטמיני B, סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן, בטא קרוטן ואפילו חומצה פולית. בנוסף הכוסברה עשירה בפיטוכימיקל הנקרא קוריאנדרול הנחשב למסייע במניעת סרטן.