עבורי העוגה הזו מעלה זיכרון של ערב חורפי קר,ליד האח, בביתו של חבר. היא ביתית, פשוטה וטעימה ובת לוויה נפלאה לכוס תה חמה. הברקת השמן זית עלתה, כדרכן של המצאות- בגלל כורח: פשוט לא היה לי שמן קנולה בבית. אם יש לכם שמן זית עדין, הטוויסט אינו מורגש כלל והופך את העוגה לבריאה יותר
מאת:מרב אדלר
עוגת סולת ותפוזים
מצרכים:
• 1 כוס סולת
• 1 כוס קמח
• 1 כוס קוקוס
• 1 כוס מיץ תפוזים
• 1 שקית אבקת אפיה
• 3 ביצים
• 1 שקית סוכר וניל
• קליפת לימון מגורדת
• 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
• מניחים בקערה את החומרים- מהיבשים עד לרטובים
• מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת מעט (לעיתים אני מקשטת את התערובת מלמעלה במעט סילאן)
• אופים בחום בינוני כחצי שעה.
אחרי האפייה:
• זיגוג של 1/2 כוס סוכר ב-1 כוס מים חמים או מעורב עם מיץ תפוזים.
• הזיגוג אינו חובה אך בלעדיו העוגה תהיה יבשה יותר.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
צילומים: מרב אדלר
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".