עוגיות טחינה אבל עם טוויסט ים תיכוני. זבות טחינה, שמן זית, דבש ו… קלוריות. העוגיות ממש לא מתוקות וטעם שמן הזית יפתיע אולי את מי שאינו רגיל לטעמו באפיה מתוקה, אבל נסו. אם אהבתם, תנו בלייק. אם לא אהבתם, תביאו לי את העוגיות
מאת:מרב אדלר
החומרים:
• 1 כוס טחינה גולמית
• 1/2 כוס דבש
• 130 גרם שמן זית
• 3 כוסות קמח
• 1 כפית אבקת אפיה
• שקדים לנעיצה בכל עוגיה
הכנה:
• מערבבים את החומרים ומוסיפים מעט קמח אם הבצק דביק.
• צובטים כדורים במשקל כ-20 גרם.
• צרים עיגולים משטחים מעט ונועצים שקד במרכז כל עוגייה.
• אופים בחום בינוני נמוך כ-20 דקות- העוגיות צריכות להשחים קמעה והן מתקשות לאחר צינון.
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: עוגיה במשקל 20 גרם תתרום לנו כ-100 קלוריות. דבש הינו הממתיק המועדף על פני הממתיקים הקונבנציונליים – סוכר/סוכר חום. הדבש איננו מתקלקל מהר ויש לו בדרך כלל חיי מדף ארוכים. הוא מכיל יותר קלוריות מאשר בסוכר לבן, מתוק ממנו פי שלושה, מכיל ריכוז גבוה מאוד של פרוקוטוז ונספג במהירות למחזור הדם. עם זאת, בניגוד לסוכר לבן הדבש מכיל חלבונים, מינרלים (כגון ברזל, נחושת, זרחן, אשלגן ונתרן) אנזימים וויטמינים (במיוחד מקבוצת ה-B). בכלל, ככל שצבעו של הדבש כהה יותר כך רמת נוגדי החמצון גבוהה יותר.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".