לקראת מרתון טבריה המתרגש עלינו לטובה, ולא פחות מכך, לאור מזג האוויר הצפוי באותו יום, רקחתי עוגיות חורפיות טעימות, מזינות וממלאות. עם כוס תה מחמם מייד לאחר המרתון- או בערב אחרי המקלחת, עם הרגליים הדואבות על הספה. לבריאות, ובהצלחה ביום חמישי הקרוב
מאת:מרב אדלר
עוגיות אנרגיה משיבולת שועל
מרכיבים:
• 1 כוס קמח מלא
• חצי כוס סוכר חום
• 1 כוס שיבולת שועל
• 1 כוס קוקוס
• 150 גרם חמאה רכה
• כף דבש
• חצי כפית אבקת סודה לשתיה
• קורט קינמון
• ביצה
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל החומרים בקערה ולשים לבצק אחיד.
2. קורצים עוגיות עם כף ומגלגלים לכדור.
3. לחליפין, אפשר לשטח את התערובת בתבנית מרובעת/מלבנית, על גבי נייר אפיה, לגובה של כ-3 ס"מ.
4. אופים בחום בינוני נמוך (170 מעלות) כ-15 דקות.
5. אם אופים בתבנית, מוציאים את התבנית לקראת סוף האפייה על מנת לחרוץ בסכין את סימוני החיתוך ומחזירים לעוד כמה דקות של אפיה.
6. מצננים על השייש, משלימים את חיתוך העוגיות בתבנית ואורזים בקופסה לקראת המרתון!
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: במהלך
אימון עצים וממושך או לאחר תחרות בעצימות גבוהה, כמו המרתון המגיע עלינו
לטובה, חלים בגוף שינויים "טריוויאליים" שאנחנו לומדים לחיות איתם ולקבל
אותם כחלק מה"דיל", למשל נרשמת עלייה בדופק, בלחץ הדם, בחום הגוף ובמספר
הנשימות. עבור הגוף סימנים אלה יכולים להתפרש כמחלה וכתוצאה מכך הוא עלול
לתקוף את עצמו כהתגוננות. כדי למנוע זאת מתרחשת הפרשה של הורמון בשם
קורטיזול, שבזמן פעילות עצימה רמתו יכולה להגיע לפי חמישה בהשוואה למצב
מנוחה. הבעייתיות שנוצרת מעודפי קורטיזול היא דיכוי מערכת החיסון, ולכן
קריטי לאפשר תמיכה תזונתית בעקבות אימון על מנת שלא נהפוך לחולים. מזון,
בייחוד כזה שעשיר בפחמימות, הגורמות להפרשת אינסולין, עוזר לאזן את רמת
הקורטיזול ומעורר חזרה את מערכת החיסון. זו אחת הסיבות העיקריות שבגינן
כדאי מאוד לאכול בשעות שלאחר המרתון ולא להיכנע לתחושת הבחילה וחוסר
התיאבון שנוצרת אצל רבים. עוגיות כאלו יכולות לתת בצורה דחוסה, טעימה
ומרוכזת כמות קלוריות לא מעטה שתוכל לעזור להתאוששות. בהצלחה!!
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".