מאת: מרב אדלר
• עלי חסה מיובשים וקרועים
• עלי רוקט או בייבי
• שני תפוחים חתוכים דק
• תמרים חתוכים
• חופן אגוזי מלך ושקדים
• רימון מפורק לגרגרים
• 2/3 כוס שמן מזולה
• 1/3 כוס חומץ
• 3 כפיות שמן זית
• 2 כפיות חומץ בלסמי
• 1 כפית חרדל גרגרים
• 2 שיני שום כתושות
• 2-3 כפות דבש
• מלח, פלפל
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: 100 גרם של גרגירי רימון מכילים 283 קלוריות, 17 גר' פחמימות וכמעט 1 גר' חלבון. הרימון גם מכיל אשלגן ומעט ויטמין C. לפיגמנטים האדומים שלו, האנתוציאנינים, סגולות נוגדות חמצון ונוגדות דלקת. הם תורמים, יחד עם רכיבים מגינים נוספים ברימון, כמו הטנינים, גם להאטת תהליכי הזדקנות ולמניעת סרטן (בעיקר סרטן השד) ולהגנה מפני רדיקלים חופשיים בגוף.במחקרים שנערכו נמצא כי צריכת מיץ רימונים יכול להיות גורם מגן מפני התפתחות מחלות לב וכלי דם. באחד המחקרים אף נמצא כי כוס מיץ רימונים ביום הורידה את רמות הכולסטרול בדם והפחיתה את ערכי לחץ הדם.
הרמב"ם המליץ למי שחובב "מתוקים", ומעוניין להיגמל מכך, לאכול רימון – "וישים האדם כוונתו לקחת המאכלים המתוקים, כי המתוקים הם אשר יזונו, כמו שזכר גאלינוס… ואם יגעלו וימאסו המאכלים המתוקים, יתקן מאכלו במעט מן החמוצים, או מה שבטעמו מליחות נכרת וקובצת, כתבשיל שנתבשל או בחומץ, או בלימונים או ברימונים".