האורז האדום הוא אחד מבני משפחת האורז הבסמטי. הוא מלא אך קל לעיכול הרבה יותר מאשר אורז לבן מלא. בינינו, את הסלט הזה אפשר להכין עם כל סוג של אורז, אבל הי, אנחנו בענייני בג"צ כאן! בריאות, גיוון וצבע
מאת:מרב אדלר
סלט אורז אדום, סלק, בצל ירוק ופרמז'ן
החומרים:
• 2 כוסות אורז אדום מלא
• 1 סלק מבושל ומגורד/חתוך לקוביות
• 2 בצלים ירוקים קצוצים
• 4 כפות שמן זית
• 4 כפות מיצלימון
• 2 שיני שום כתושות
• 4 כפות פרמז'ן מגורדת
• מלח, פלפל
הכנה:
1. את האורז האדום מבשלים בדומה לאורז מלא- כוס אורז על 2 כוסות מים. הבישול אורך ב-40 דקות, שימו לב אם אין צורך להוסיף עוד מעט מים ובדקו שהאורז מוכן. מצננים.
2. מערבבים עם שאר המצרכים, משפרים תיבול ומאחסנים כמה שעות לספיגת טעמים. אגב, טיפ לבישול הסלק: שוטפים אותו, על קליפתו, ומכניסים לסיר לבישול. כאשר הוא מוכן (רך למידקר סכין) צובטים את הקליפה שממש מתחננת לקפוץ החוצה
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: : ערך תזונתי לכל הסלט – 1300 ק"ל, כ- 8 מנות פחמימה. האורז האדום הוא סוג של אורז מלא שקליפתו לא נפגעה ושאינו עובר ליטוש. הוא עשיר בסיבים תזונתיים, חלבון, סידן וברזל. הוא ייחודי בשל התכולה הגבוהה של האנטי-מחמצנים שבו והטעם האגוזי שלו. אורז מלא הינו דגן העשיר במנגן. מנגן הינו מינרל שנמצא בגוף בכמויות מזעריות בלבד, בעיקר בעצמות, בכבד, בכליות ובלבלב. מנגן מסייע לגוף ביצירת רקמות חיבור, עצמות, גורמי קרישה והורמוני מין. בנוסף, יש לו תפקיד במטבוליזם של שומן ופחמימות, בספיגת סידן, בוויסות רמות הסוכר בדם והוא חיוני לתפקוד תקין של המוח ומערכת העצבים. עם זאת, מדובר במתכת שצריכתה כתוסף מוגבלת מאוד – אסור כי הרמה היומית של מנגן שנצרך הן בתזונה והן באמצעות תוספי מזון תעלה על 10 מ"ג, זאת בגלל הסכנה האפשרית לבריאות מערכת העצבים. לכן, מומלץ ליטול תוספי מזון של מנגן רק בהוראת הרופא המטפל. המלצה זו חזקה פי כמה כשהעניין נוגע לילדים.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".