צבעוני, שונה, מרשים. הריח חוצה קירות ויגיע ועד הקומה למטה, באחריות. הטעמים משתבחים ביום המחרת. מרק של חברתי, טליה קיסוס סידי. בעוונותיי הוספתי לו כמה קלוריות, אבל אפשר להכין אותו גם בלי תוספת החמאה/שמנת בסוף
מאת:מרב אדלר
מרק פלפלים צהובים
החומרים:
• כרבע כוס שמן זית
• 2 בצלים קצוצים
• 1-11/4 ליטר מים
• 5 פלפלים צהובים גדולים, מנוקים וחתוכים לקוביות
• 2 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות
• מלח ופלפל שחור טחון
• 2 – 3 קוביות חמאה רכה
• אופציונאלי- חצי כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומאדים את הבצל כ- 10 דקות
2. מוסיפים את המים, את הפלפלים ותפו"א, מביאים לרתיחה, מוסיפים 2 – 3 כפות מרק בטעם עוף (אפשר גם ללא, כפי שאני הכנתי) ומבשלים על אש קטנה כ- 30 דקות או עד שתפו"א רכים.
3. טוחנים את הכל יחד ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים למרק את החמאה והשמנת (כאמור, לא חובה. נראה, מריח ונטעם מצוין גם בלי)
•
אופציית הגשה- מוסיפים לכל מנה כף שמן זית
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
צילום: מרב אדלר
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: ברפואה הסינית גם הפלפל הצהוב וגם תפוח האדמה שייכים למשפחת הירקות והפירות הצהובים. הקבוצה הזו עשירה בוויטמין C, ויטמין A, וויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B3, ברזל, סידן, אשלגן, נתרן. בנוסף הם נחשבים למעוררי שמחה ואופטימיות וכמשפרים את פעולת מערכת העיכול, הכבד והטחול. כמו כל משפחת הסולנים הפלפל עשיר בסולנין הבולם התפתחות של תאים סרטניים, בעוד שתפוח האדמה עשיר מאוד באשלגן. האשלגן עובר לנוזל בבישול ולכן מי המרק הופכים להיות המקור העיקרי של האשלגן במקרה הזה. האשלגן עוזר לשמור על תפקוד תקין של השרירים ומערכת העצבים. מאחר והגוף לא מאחסן חומרים כמו אשלגן לתקופות ארוכות, אימון אינטנסיבי מספיק בשביל לגרום לרמות האשלגן לרדת. קערת מרק יכולה להספיק בשביל להעלות אותן בחזרה
רוצים לשתף אותנו במתכונים שלכם? היכנסו עכשיו ואולי גם המתכון המנצח שלכם יופיע אצלנו!