מרק חורפי מנחם, ביתי ובריא שנולד משילוב מדויק של סך-כל-הירקות שנותרו במקרר שלי. מתאים במיוחד עם לחם ביתי או קרוטונים תוצאת בית
מאת:מרב אדלר
מרק עדשים
מרכיבים:
• 1 כוס עדשים חומות
• 2 בצלים
• 1 בטטה
• ראש סלרי
• עלי סלרי
• 5 כוסות מים
• מלח, פלפל, מעט כורכום וכמון
• 2 שיני שום קצוצות
הוראות הכנה:
1. משרים את העדשים במים כשעה ומסננים.
2. את הירקות קוצצים לקוביות דקות או מגרדים על פומפיה.
3. מטגנים ומאדים מעט את הירקות בסיר גדול עם שתי כפות שמן זית
4. מוסיפים את העדשים ואת המים ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים תבלינים ומבשלים כ-40 דקות, עד שהעדשים מוכנות.
הערות:
לקבלת מרק דליל יותר אפשר להוסיף עוד כוס מים. לקבלת מרק סמיך יותר, לעומת זאת- אפשר לטחון אותו בבלנדר מוט לאחר שמעט מצטנן, אך לטעמי יופיו וטעמו בשפע הירקות הצבעוני.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: כל המרק מכיל 1500 ק"ל. העדשים עשירים בחלבון ומכילים הרבה סיבים תזונתיים, מגנזיום, סידן, ברזל , ויטמינים A ו-B1 וגם חומצה פולית. העדשים אינם מכילים גפרית ולכן הם קלים לעיכול (עם פחות תופעות לוואי) מקטניות אחרות. העדשים מסייעים לשמירה על רמת סוכר קבועה בדם, מורידים את הכולסטרול בדם, ומאזנים את לחץ הדם ובכך מסייעים להורדת הסיכוי ללקות במחלות לב. התבשיל מכיל כורכום – זהו תבלין המופק משורש, הנמצא בשימוש גבוה מאוד ברפואה האיורוודית, רפואה הודית עתיקה ומשמש כמנקה את פנים הגוף. כיום חוקרים אימתו רשימה ארוכה של מחלות בהן ניתן להיעזר בכורכום על מנת למנוע את הופעתו או להשתמש בו כדי להחלים מהן – למשל דלקות פרקים, אלרגיות, אסטמה, אלצהיימר ומחלות סרטן שונות. כמו כן, הכורכום הוא בעל תכונות אנטי דלקתיות חזקות מאוד.