ישנן שלוש סיבות בגינן אני מוכנה לכונן יחסי ידידות זהירה עם אדון חורף. שמיכת פוך, מרקים חמים ו..הממממ, מה היה השלישי? אה, זה שהוא נגמר מהר. את המרק הזה אני מכירה ומכינה כבר עשור שלם, מאז שפרסמה אותו שירלי ה. חברתי. אי אפשר לפספס איתו. מעבר לכך שהוא קל להכנה, טעים ומנחם. הוא גם מאוד בריא: מלא בירקות כתומים המכילים אלפא- קרוטן (נוגד חמצון הכולל גם בטא קרוטן וליקופן, המוכרים יותר). אם תכינו במקביל אליו גם קרוטונים תוצרת בית, תשדרגו את החגיגה לכלל שלמות
מאת:מרב אדלר
מרק כתום חורפי
החומרים:
• 3-4 כפות שמן זית
• 2 בצלים קצוצים
• 2 שיני שום חצויות
• 3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
• בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
• 150 גרם דלעת חתוכה לקוביות
• 1 כוס עדשים אדומות
• 6-7 כוסות מים
• רצועה של קליפת לימון, ללא הלבן
• מלח, פלפל, פפריקה אדומה, קורט קארי, פחות מקורט כמון
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בחום לא גבוה, עד שיהפוך שקוף.
2. מוסיפים את השום והגזר לטיגון קל של עוד מספר דקות.
3. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים לפי הטעם.
4. מרתיחים, מקפים את הקצף ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.
5. מצננים מעט, מוציאים את קליפת הלימון וטוחנים עם הבלנדר-מוט. מתקנים תיבול אם יש צורך.
6. מגישים עם מעט כוסברה/פטרוזיליה וקרוטונים (כמובן שתוצרת בית!) ומברכים לשלום את החורף.
7. איך מכינים קרוטונים בבית? קולים בתנור כמה פרוסות לחם. כשהפרוסה מתקשה מעט אני משפשפת עליה שן שום חצויה, חותכת לקוביות קטנות, מניחה אותן בקערה ומוזגת כף שמן זית עבור כל פרוסה. מערבבת היטב את הקוביות בקערה ומחזירה לתנור לקלייה נוספת, עד שהן מזהיבות וראויות לתואר: קרוטון.
• פורסם לראשונה בנובמבר 2011
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
צילום: מרב אדלר
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".