ממרחים יכולים לשדרג כל כריך ופרוסה, להוסיף טעם לסלטים וגם לרטבים. בשבועות הקרובים אעלה כאן כמה ממרחים. הראשון הוא ממרח עגבניות מיובשות שעושה את הספתח לפינת: שדרוג הסנדוויץ'. הוא קל מאוד להכנה ועם אינסוף אפשרויות גיוון. כמה עלי בייבי וגבינה על הממרח וכל כריך יראה כאילו יצא מחלון הראווה של בית קפה
מאת:מרב אדלר
ממרח עגבניות מיובשות
החומרים:
• 250 גרם עגבניות מיובשות
• חצי כוס שמן זית
• כפית מלח
• 2-3 שיני שום
• עלי תיבול: טימין, בזיליקום, כוסברה- לפי טעמכם
אופן ההכנה:
• מרתיחים את העגבניות עם מעט מים ומלח בסיר קטן, מבשלים כחמש דקות, מסננים ומשטחים את העגבניות על מגבת מטבח נקייה, עד שתתייבשנה.
• מכניסים את העגבניות לקערת מעבד המזון, מעבדים בפולסים קצרים ומוסיפים את השמן ביחד עם התבלינים שבחרתם.
• טוחנים עד לקבלת משחה חלקה ומוצקה. מאחסנים בצנצנות, במקרר.
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: שמן זית מכיל נוגדי חמצון, כגון Polyphenols ו- Tocopherols . כמו כן, הוא כולל ויטמין E, שנחשב לבעל תרומה חיובית לבריאותנו. בזכות תכולת הפוליפינול שבו, שמן הזית הוא בעל השפעות אנטי דלקתיות על הגוף. מרבית השמנים מכילים שמנים מכל הסוגים (חד בלתי רוויים, רב בלתי רוויים ושמנים רוויים). שמן הזית הטהור מכיל את הכמות הגדולה ביותר של שמנים חד בלתי רוויים (חומצת הזית). שומנים אלו הם יציבים יותר משומנים רב בלתי רוויים, אינם גורמים להצטברות כולסטרול (כשם שגורמים השומנים הרוויים) והם המועדפים במזון. בניגוד לאמונה הרווחת, אין כל בעיה בטיגון בשמן זית . טמפרטורת השריפה של שמן הזית היא 220 מעלות, ונקודת העישון שלו כ-180 מעלות, כך ששמן הזית אינו מתפרק בטיגון.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".