בשעה שתקראו את הפוסט הזה, יישארו שעות ספורות לסיום החופש הגדול, אבל מי סופר? (אני, ובדקות). אחרי חודשיים שלמים של תזונה לקויה במקרה הרע ומתפשרת במקרה הטוב, הגיע הזמן לשגרה מבורכת ולחזור לכריכי לבית ספר. זאת, כמובן, עד לחגים המתרגשים עלינו לטובה. ממרח שיגוון את האמצע של הכריך, גם בריא, גם טעים
מאת:מרב אדלר
ממרח אגוזים וגבינה
החומרים:
• 100 גרם קשיו/שקדים/פיסטוקים
• 200 גרם גבינת שמנת 5%
• 2-4 כפות יוגורט
• 1 שן שום כתושה
• 2 כפות פטרוזיליה/כוסברה קצוצות דק
הכנה:
• קולים את האגוזים/שקדים קלות על מחבת (על אש נמוכה ועם השגחה צמודה, הם נשרפים בקלות!) ומרסקים לחתיכות במעבד. מעבדים גבינה ויוגורט ובוחשים בכף את האגוזים ושאר המרכיבים.
• חוץ מאשר בכריך, טעים נורא גם למרוח על תפוח אדמה אפוי וגם.. לאכול פשוט בכפית. במיוחד בשביל זה לא כתבנו את הקלוריות
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט:ממרח מסוג זה (בין אם הוא עשוי משקדים, פיסטוקים או קשיו) לאו דווקא דל בכמות השומן. כמו ממרח שוקולד או ממרח בוטנים גם פה יש אחוזי שומן גבוהים: כ- 60% מהקלוריות מגיעות משומן. אבל, בממרח שכזה חומצות השומן הן בלתי רוויות, ואין תוספות מלח או חומרים משמרים אחרים, המוספים לממרחים הקנויים.
כמו כן היחס בין פחמימות לחלבונים בממרח, בממוצע, הוא 1:1. כלומר, לא מדובר בממרח פחמימתי.
מה עוד נוכל להשיג דרך ממרח שכזה?
ממרח ע"ב קשיו יהיה עשיר בברזל (7 מ"ג) ומגנזיום בהשוואה לאגוזים אחרים. ממרח ע"ב שקדים יהיה עשיר בסידן, בויטמין E, נוגד חמצון שהוכח לאחרונה כיעיל רק כאשר מקורו במזון טבעי. השקד הישראלי עתיר סיבים תזונתיים עד כפליים מאגוזים אחרים (12.2 ג' ל-100 ג'), ומכיל אחוזים גבוהים של אשלגן וסידן. פיסטוקים גם הם עשירים סיבים תזונתיים ( 10.3ג') ואשלגן (10.25 מ"ג). הם פחות עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויוות ולכן פחות מומלצים משאר.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".