מתי בפעם האחרונה אכלתם מג'דרה? מתי בפעם האחרונה ממש ליקקתם את האצבעות ממג'דרה? אני מודה- אני מעולם לא. לפעמים מספיק לעשות טוויסט קטן במתכון וותיק כדי לעשות את ההבדל. רוטב היוגורט- שום עשה את ההבדל בשבילי כאן. ביחד עם סלט ירקות קצוץ דק קניתם את עולמכם ואת כל הויטמינים שאתם זקוקים להם במכה אחת. אפשר להכין כמובן גם עם אורז מלא- רק הוסיפו בהתאמה יותר מים
מאת:מרב אדלר
מג'דרה ביוגורט, שום וטחינה
החומרים:
• 2 כוסות אורז לבן
• 1 כוס עדשים
• 4-4.5 כוסות מים
• מלח, פלפל
• 2 כפות שמן
• 2 בצלים קצוצים
אופן ההכנה:
1. משרים את העדשים והאורז (בנפרד!) כשעה במים, מסננים.
2. מחממים מחבת ואת השמן ועושים 'שגר ושכח' לבצלים על אש נמוכה. מדי פעם מערבבים אבל הטיגון האידיאלי של בצל הינו על אש נמוכה לזמן ארוך ולא טיגון מהיר על אש גבוהה. הבצלים יתקרמלו ככל שיחלוף הזמן. מכבים האש כאשר הצבע מזהיב עד משחים.
3. מכניסים את העדשים לסיר עם 4 כוסות מים ומרתיחים.
4. מבשלים כעשרים דקות על אש קטנה ומוסיפים את האורז והתבלינים.
5. מרתיחים ומבשלים עוד כרבע שעה ובודקים לקראת הסוף אם יש צורך להוסיף עוד מים.
6. משאירים את המכסה סגור לעשר דקות ואז פותחים ומערבבים עם הבצל.
7. לרוטב היוגורט: טעים יותר עם היוגורט השמן יותר (4.5%) אבל כל יוגורט לבן חמוץ לוקח. על כל כוס יוגורט קיצצו דק שן שום והוסיפו כף טחינה גולמית.
8. המנה המושלמת כוללת מנה של המג'דרה, קערית יוגורט כאמור לעיל ליד וסלט עגבניות ובצל, קצוץ דק, עם שמן זית ומלח (גס!) בנדיבות. מושלם. פי אלף טעים יותר מסתם מג'דרה!
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: כל התבשיל מכיל כ-1000 קלוריות. הקטניה נחשבת לפחמימה מורכבת אך למרות שהיא עשירה בחלבון, מדובר בחלבון שאינו מלא. הוא אינו מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף ולכן אינו מספיק כחלבון יחיד. הדגנים לעומתן, מכילים פחות חלבון אך עשירים בחומצות אמינו שאינן קיימות בקטניות כך ששילוב של שני סוגי פחמימות מאפשר להגיע לחלבון מלא. שילוב זה יכול להיות תחליף עבור צמחונים לחלבון מהחי. הקטניה עשירה באשלגן, דלה בנתרן, עשירה בויטמינים B1 ו-B2 ועשירה בברזל. בנוסף, החלבון מהצומח מאפשר להוריד את הערך הגליקמי של מזון המוגדר כפחמימה.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
צילום: מרב אדלר
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".