משלוחי מנות. ההזדמנות שלכם לשמח לבבות ולשתף את הילדים בהכנה. לא חייבים אוזני המן- מבחינתי אפילו עדיף. אבל מאפי בית ישמחו, יקשטו ובעיקר- יקנו לכם שם של משקיענים גדולים. והעוגיות הללו אפילו לא דורשות השקעה גדולה. בסולם של אחד עד עשר: שבע. יאללה, תפשילו שרוולים ותספיקו לצבור כמה מצוות
מאת:מרב אדלר
עוגיות תמרים וטופו
המרכיבים:
• 1 ק"ג קמח
• 1 כוס מיץ תפוזים
• 200 גרם חמאה
• 1/2 כוס שמן קנולה
• 1 שקית אבקת אפיה
• 8 כפות סוכר
למילוי:
• חבילת ממרח תמרים
• 1/2 חבילת טופו מגורד
אופן ההכנה:
1. מערבבים ולשים את כל חומרי הבצק. הבצק צריך להיות גמיש ונוח.
2. מצננים שעתיים במקרר בכלי מכוסה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מערבבים את חומרי המלית.
5. מחלקים את הבצק לשמונה כדורים. מרדדים כל כדור למלבן ומורחים עליו את המלית.
6. מגלגלים לרולדה ומכניסים לפריזר לעשר דקות. למה פריזר? כדי שיהיה לכם קל יותר בסעיף הבא:
7. מוציאים מהפריזר ופורסים.
8. אופים בחום בינוני כ-30 דקות עד שמזהיב.
9. אפשר לפזר אבקת סוכר מלמעלה.
הערות:
1. אפשר להפחית את כמות השמן, "תרגישו" את הבצק תוך כדי לישה.
2. אני בחרתי לערבב את הקמח עם 30% קמח מלא. אם תבחרו לעשות זאת, הגדילו בכמות זו את הנוזלים, הבצק המלא סופג יותר נוזלים.
3. אפשר להוסיף לתכולה גם אגוזים קצוצים- שיא הביתיות.
4. אתם מוזמנים להעלות את תמונות משלוחי המנות שלכם לעמוד "הגרנולה של מרב" בפייסבוק!
• פורסם לראשונה בפורים 2012
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".