פעם חשבתי שאני אוחזת במתכון לשניצל המושלם. אחרי שאכלתי את השניצלים של יותם, גבר שבגברים ואמן של שניצל, הבנתי שחייתי כל חיי בבלילה הלא נכונה. חזות עוף דקיקים שרויים בבלילה של המון ביצים, ים של שום והרבה ירוק של פטרוזיליה, מפודרים בפירורי לחם פשוטים והכי דקים שיש- והנה יש לכם את השניצל המושלם, כזה שכל ניסיון לערום שניצלים מטוגנים על הצלחת כדי להניח על השולחן, לארוחה מסודרת, יסתיים במקרה הטוב בחצי כמות, ולעיתים קרובות יותר- בצלחת ריקה
מאת:מרב אדלר
זה לא יהיה מתכון של כמויות, וזה דורש קצת התמסרות וגם קצת מיומנות סכינאית (אני מודה, לא ניחנתי בה. בשביל זה יש את יותם)- אבל זה שווה.
המצרכים:
• חזות עוף
• ביצים
• ראש שום
• צרור פטרוזיליה
• פירורי לחם
את חזות העוף שקונים בסופר פורסים עם סכין בשר גדולה וחדה לפילטים דקיקים ככל האפשר.
בקערה גדולה טורפים ביצים (כמה? בכמות שתכסה את הפילטים) וקוצצים דק דק ראש שום שלם וכן צרור פטרוזיליה. אל תוסיפו מלח לבלילה.
מאשפזים את הקערה במקרר- הבלילה תישמר כמה ימים ועד שבוע. הכמות הגדולה של השום משמרת את הפילטים, כך שלקראת כל ארוחה אפשר לטגן שניצל טרי- ומן הידועות הוא שאין כמו שניצל טרי!
וכשבא לכם שניצל:
מחממים מחבת כבדה עם שמן לטיגון עמוק. כמה הרבה? בגובה של כחצי מחבת.
השמן חם כאשר בועות עולות מקיסם או כף עץ שטובלים במחבת.
הטיגון יהיה מהיר מאוד אז הכינו הכל מראש: את הפילטים מוציאים מהבלילה (המליחו עכשיו אם תרצו) וטובלים בצלחת עם פירורי הלחם (אני מוסיפה את המלח לפירורי הלחם).
• מכינים ערימה נאה של שניצלים טבולים בפירורי לחם בצלחת נקיה
• מכינים צלחת נקייה מרופדת בנייר סופג, והנה זה בא:
• משליכים את השניצלים אל המחבת. דקה של טיגון והופכים לעוד דקה. אם חתכתם עבה יותר את הפילטים תנו עוד זמן לטיגון- עד שהשניצל מזהיב. עורמים בשכבות עם נייר סופג ומברכים את יותם.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".