אפשר להעביר את חג החנוכה שרוב המאכלים שבו מבוססים על שמן, ממנו אנו מתרחקים במשך כל ימות השנה, גם עם מאכלים אפויים וטעימים ושאינם מצריכים להשתמש בו – הנה מתכון נהדר שכזה שבו כל לביבה מכילה רק כ-60 קלוריות של שני ששון הדיאטנית קלינית B.SC של סטודיו סי.
מרכיבים:
1 בצל קצוץ
2 גזרים מגוררים בפומפייה
2 קישואים מגוררים בפומפייה, המסוננים במסננת להוצאת הנוזלים
1 כרובית טרייה
1 ביצה
1/2 כוס קמח מלא או קוואקר טחון
מלח ופלפל
הוראות הכנה:
1. מניחים בסיר את הכרובית ומבשלים במים רותחים עד לריכוך – מפרקים אותה ומניחים בצד
2. במחבת יש להקפיץ את הבצל, הגזרים למספר דקות ולאחר הזהבה להוסיף את הקישואים
3. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה גדולה, כולל הביצה והקמח או הקוואקר הטחון
4. מהבלילה קורצים לביבות ומניחים על מגש המותאם לתנור
5. יש לחמם את התנור ל-180 מעלות ולאפות במשך 30-40 דקות