השף גיא פרץ מגיש מנה חגיגית של פרגיות במלית קוסקוס מתקתק וצבעוני
מאת:misrad
4 מנות
מרכיבים:
4 יחידות סטייק פרגית, פרוס, ללא עור
350 גרם קוסקוס מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
2 כוסות מיקס פירות יבשים מגולענים (שזיף, משמש, תאנים, צימוקים ואגוזי מלך)
3 כפות סוכר חום
2 מקלות קינמון
רבע כוס מיץ תפוזים טבעי
3 כפות ריבת בצל
מרכיבים לרוטב:
כוס מיץ תפוזים טבעי
2 כפות דבש
2 מקלות קינמון
1 כוכב אניס
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1.
מניחים את הקוסקוס המלא בקערה, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית,
יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
2. מבשלים את הפירות היבשים במיץ התפוזים והסוכר החום, יחד עם יתר המרכיבים של המלית כ-10 דקות עד לריכוז החומרים.
3. מערבבים את חומרי המלית עם הקוסקוס וממלאים כף מלאה בכל פרגית, מגלגלים ונועצים קיסם כדי שלא ייפתח.
4. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, "סוגרים" את הפרגית כחצי דקה מכל צד ומניחים בתבנית אפייה.
5. מכניסים לאותו מחבת את חומרי הרוטב ומצמצמים כ-10 דקות עד לקבלת רוטב סמיך וזגוגי.
6. יוצקים את הרוטב מעל הפרגיות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.
7. בהגשה פורסים את הפרגיות על מצע נוסף של המלית ומטפטפים מעל רוטב זגוגי ומתקתק.
בתיאבון
המתכון הוכן באדיבות השף גיא פרץ