שף יערות הכרמל, אמיר חלפון מגיש מתכון לדג – פילה דניס מאודה בסויה צ'ילי
ומירין בליווי עלי בוק צ'וי. חג שמח ושנה מזינה ובריאה לכולם
מאת:אמיר כלפון
4 מנות
חומרים:
4 פילה דניס ללא עצמות
2 שורש בוק צ'וי חתוכים לחצי
חומרים למשרה:
100 מיל רוטב סויה (איכותי)
50 מיל מירין (ליקר אורז מתוק)
חצי פלפל צ'ילי קצוץ טרי
1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש
1 כף שמן שומשום
1 ענף למון גראס קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
3 שיני שום טרי כתוש
חומרים להגשה:
נבטוטי חרדל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ביחד.
מניחים את הדגים ואת הבוק צ'וי בתבנית.
יוצקים את המרינאדה על הדגים כחצי שעה לפני העשייה.
עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום,
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-5 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
סידור הצלחות:
מסדרים בצלחת מלבנית את הדגים ובמרכז את הבוק צ'וי.
מטפטפים מעל מעט מהנוזל, ומעל כל דג מניחים את נבטוטי החרדל.
בתיאבון
המתכון באדיבות שף אמיר כלפון שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא