מתכון השבוע, הפעם, לכבוד חג השבועות. מאפינס גבינות וברוקולי מבית היוצר של מרב אדלר ואם אתם חוששים לגבי הקלוריות הוספנו את חוות דעתה של אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט
מאת:מרב אדלר
מאפינס גבינות וברוקולי:
החומרים:
400 גרם ברוקולי טרי או קפוא
200 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת טוב טעם
100 גרם שמנת מתוקה 15%
3 ביצים
1 כף קמח
שום כתוש- לפי הטעם (3-4 שיני שום- אל תחסכו)
מלח, פלפל
כ- 2 כפות פירורי לחם
כ- 2 כפות שקדים משובבים
אופציונלי- כף אבקת מרק פטריות
1. חולטים את פרחי הברוקולי כשלוש דקות במי מלח רותחים ומסננים.
2. טורפים גבינות, שמנת וביצים ביחד ומוסיפים את הקמח, השום הכתוש והתיבול (מלח, פלפל ואבקת מרק פטריות). את הברוקולי כדאי לקצוץ לפרחים קטנים יותר ולהוסיף אותו לתערובת. ממלאים כ-8 תבניות מאפינס וזורים מעל פירורי לחם ושקדים משובבים.
3. אופים כ-20 דקות בחום של 190 מעלות- עד שהמאפינס מתייצבים ומשחימים. בינינו, אפשר להמיר את הברוקולי בזיתים, פטריות או כרובית. גבינת הריקוטה מעניקה טעם נימוח, נפלא ועדין לכל מה שנערבב לתוכה.
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: "כל מאפין כזה מכיל כ- 180 קלוריות, 17 גרם חלבון ו- 8 גרם פחמימה ולכן מהווה חצי מנת פחמימה וכמעט 3 מנות חלבון. המאפין עשיר בסידן ומכיל כ- 220 מ"ג סידן ליחידה – כלומר כ- 20% מהצריכה היומית המומלצת לסידן עבור גברים ונשים בגיל הפוריות".
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
צילום: מרב אדלר
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".