מקום 5 בעולם: הנתון המדהים של השחיינים הישראלים במכללות

פורסמו הנתונים המלאים לגבי שחייניות ושחיינים זרים באוניברסיטאות השונות בארה"ב, והגברים הישראלים בפסגה מבחינת ייצוג. קנדה מובילה, ספרד ושוודיה גם הן בצמרת. המספרים המלאים בפנים
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
דניס לוקטב ותומר פרנקל | צילום: גלעד קוולרצ'יק, איגוד השחייה

ליגת המכללות בארה"ב, בפרט בענף השחייה, נחשבת לבינלאומית ולצד רוב אמריקאי כמובן, יש בה לא מעט ספורטאיות וספורטאים מחו"ל. בשנים האחרונות, נראה שיש אינפלציה של שחיינים ישראלים במסגרות היוקרתיות בארה"ב, וכעת אתר Swimswam חושף את המספרים המלאים ונותן תמונת מצב אמיתית.

לכתבות נוספות בנושא:
גורבנקו מצדיעה להוסו: "עיצבה אותי כשחיינית, שינתה את הספורט"
האלוף האולימפי איבד את ביתו ואת עשר המדליות שלו בשריפות הענק
"החבר'ה הטובים מדרימים לאילת": משחה גביע הים האדום הבינ"ל מגיע

המספרים אמנם לא נוגעים לעונה האחרונה אלא לעונת 2021/22, האחרונה לפי שעה בה פורסמו נתונים רשמיים כאלו, אך המגמה ניכרת. בדרג הבכיר של המכללות (Division 1) היו בשנה זו לא פחות מ-21 שחיינים גברים מישראל. רק ארבע מדינות שלחו יותר נציגים לליגה באותה שנה – קנדה, פולין, ספרד ושוודיה. יחד עם ישראל במקום החמישי נמצאת דרום אפריקה, כאשר ברזיל, בריטניה ואוסטרליה נמצאות אחרי ישראל בנתון זה.

פרנקל, סולובייצ'יק, בן שטרית, גרומי וגרצ'יק באליפות הביג10 | צילום: פרטי

הרשימה המלאה (גברים):
1. קנדה – 43 שחיינים
2. ספרד – 25 שחיינים
3. שוודיה – 22 שחיינים
4. ישראל – 21 שחיינים
4. דרום אפריקה – 21 שחיינים
5. ברזיל – 20 שחיינים
6. בריטניה – 19 שחיינים
7. אוסטרליה – 17 שחיינים
7. מקסיקו – 17 שחיינים

השמות הבולטים מהישראלים באותה שנה היו השחיינים האולימפיים רון פולונסקי בסטנפורד, גל כהן גרומי במישיגן, דניאל נמיר באריזונה, תומר פרנקל באינדיאנה, בר סולובייצ'יק במינסוטה ומיכאל לייטרובסקי בדרום קרוליינה, לצד רבים נוספים.

בקרב הנשים בדיוויז'ן 1 ישראל לא נכללה בטופ 10 (למיטב ידיעתנו היו באותה שנה 5 שחייניות בדרג הבכיר), אך בדיוויז'ן 2 היא דווקא כן נכללת ברשימה ומדורגת במקום התשיעי עם 7 שחייניות באותה שנה, יחד עם הונגריה ואוסטרליה.

פולונסקי, ספיץ, ברזלי וחיון באליפות המכללות | צילום: פרטי

ככלל, לפי הנתונים שפרסמו 15 אחוז מהשחייניות והשחיינים בדרג הבכיר אינם אמריקאים, כאשר בקרב הגברים מדובר על ירידה קלה של 3 אחוזים ביחס ל-2017 בעוד אצל הנשים מדובר על עלייה של 11 אחוזים ביחס לאותה תקופה.

ליגת המכללות מהווה פתרון עבור שחייניות ושחיינים בוגרים שרוצים לשלב לימודים אקדמיים עם שחייה תחרותית ברמה גבוהה. בישראל לאורך השנים לא מעט מהשחיינים הבכירים בחרו באופציה הזאת, כאשר בשנים האחרונות עושים זאת לא רק הבכירים אלא שחיינים רבים מהדרג השני, אשר בזכות המכללות מאריכים את הקריירה הספורטיבית, וגם לומדים תואר במימון חלקי או מלא של מלגת ספורט.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"הלב שלי אומר שפריז לא הייתה מספיק עבורי. אני לא רוצה לסיים שם", שיאן העולם אדם פיטי, על ההתלבטות שלו אם להמשיך לקמפיין אולימפי נוסף




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג