ההכרזה ההיסטורית של איגוד השחייה העולמי על הוספת שלושה מקצים חדשים – 50 מטר בסגנונות גב, חזה ופרפר למשחקים האולימפיים בלוס אנג'לס 2028, ממשיכה לעשות גלים בבריכה, תרתי משמע. אם בתחילה קיבלנו בעיקר תגובות אוהדות למהלך, כעת היה זה מייקל פלפס, השחיין האולימפי המעוטר בהיסטוריה, שהשמיע את דעתו – והיא לא בדיוק נלהבת.
לכתבות נוספות בנושא:
היסטוריה: משחי ה-50 מטר יתווספו לתחרויות השחייה האולימפיות
השיא מעידן החליפות נפל: לוקאס מרטנס שבר את שיא העולם ב-400 חופשי
השחיינים מברכים, פיטי כבר הודיע שימשיך: "ההחלטה הטובה ביותר לספורט"
בתגובה שפרסם לפוסט באינסטגרם של אתר SwimSwam המפנה לכתבה בנושא, כתב פלפס בקצרה: "מרגיש לי כמו ליגת קיץ ". הייתה זו ההתייחסות הראשונה ונכון לכתיבת שורות אלו גם היחידה של ה-GOAT לנושא.
פלפס לא היה הספורטאי היחיד שהביע הסתייגות. תומאס צ'קון האיטלקי, שזכה באליפות העולם ב-50 מטר פרפר ב-2023, היה הראשון לצאת נגד המהלך, כאשר העלה לסטורי באינסטגרם אימוג'י של "אגודל למטה" בצמוד להכרזה על המקצים החדשים.
מנגד, יש גם כאמור תמיכה מכמה מהשמות הגדולים בעולם. שרה שוסטרום משבדיה, שיאנית העולם ואחת הספרינטריות הגדולות אי פעם, בירכה על ההחלטה, כמו גם אדם פיטי הבריטי, שיאן העולם ב-50 וב–100 חזה, מייקל אנדרו האמריקאי, שמתמחה גם הוא בעיקר במרחקים הקצרים, ועוד.
פלפס, שפרש לאחר אולימפיאדת ריו 2016 עם לא פחות מ-28 מדליות אולימפיות (מהן 23 מזהב), נחשב לדמות שדעתה באופן טבעי נחשבת מאוד בעולם השחייה, כאשר הוא אף שימש כפרשן במשחקים האולימפיים האחרונים. הוא מעולם לא התחרה במקצי 50 מטר בסגנונות השונים (פרט ל-50 חופשי בתחרויות מסוימות), אפילו לא באליפויות העולם, למרות שבאופן עקרוני היה זכאי לכך.
החלטת איגוד השחייה לכלול את המקצים הקצרים במשחקים האולימפיים נועדה להרחיב את המגוון ולאפשר חשיפה גבוהה יותר למומחים בספרינטים, אך עבור שחיינים כמו פלפס, היא עלולה להיתפס כפגיעה באיכות ובסטנדרט של ההשתתפות האולימפית.
הוויכוח סביב הוספת מקצי 50 מטר בסגנונות לאולימפיאדה אינו חדש, אך עכשיו הוא מקבל נפח אמיתי. מצד אחד, זה מהלך שמאפשר ליותר שחיינים לזרוח ולהתחרות ברמה הגבוהה ביותר, ומעודד מהירות "טהורה". מצד שני, יש מי שרואה בכך "קיצור דרך" שפוגע במרחקים הקלאסיים והעמוקים יותר של השחייה התחרותית. כך או כך, מייקל פלפס הבהיר שכשזה מגיע למשחקים האולימפיים – בעיניו, המבחן האמיתי מתחיל מ-100 מטר.