בעבר נהוג היה להמליץ לאכול לפני אימון המתבצע בשעות הבוקר, זאת מהחשש להגברת התיאבון לאורך היום ופגיעה בחילוף החומרים, בהרגשה ובביצועים הספורטיביים. אולם, מחקר שפורסם בכתב העת The British Journal of Nutrition הסיק באופן חד משמעי, אחרת. המחקר כלל 2 קבוצות: קבוצה 1 ביצעה פעילות גופנית בבוקר על קיבה ריקה מצום הלילה; קבוצה 2 ביצעה את הפעילות אחרי ארוחת הבוקר. שעת האימון היתה 10 בבוקר. המחקר ביקש לבדוק את כמות האנרגיה והשומן שנשרפו במהלך האימונים בשתי הקבוצות ואת רמת הרעב והתיאבון במהלך היום בקרב המשתתפים.
מסקנות המחקר היו חד משמעיות ומהוות תפנית שעשויה לסייע לכם לזרז תוצאות ולהפיק יותר מיחידת האימון שלכם: בקבוצה שביצעה פעילות גופנית על קיבה ריקה נצפתה שריפת קלוריות גבוהה יותר בכ-20% לעומת הקבוצה שכן אכלה לפני האימון. לא נצפו תחושות רעב מוגבר או אכילה מהירה ומופרזת בקרב שתי הקבוצות.
כתבות נוספות בתזונה
תזונה || 5 שמנים בריאים לספורטאים
תזונה טעימה ומומלצת לפני או אחרי אימון
10 כללים לתזונה בריאה לקראת השנה החדשה
אימון בשעות הבוקר על קיבה ריקה בעל השפעה מטבולית הטובה ביותר למי שמעוניין לרדת במשקל או לחטב את הגוף ולהוריד אחוזי שומן. כמובן, שיש ללכת עם תחושת הבטן האישית, ההרגשה באימון ובמקרים מסוימים בקרב הנוטלים אינסולין (מחשש להיפוגליקמיה). אבל, אם אין לכם בעיה להתאמן על קיבה ריקה אז אל תמהרו לשנות זאת. יש חשיבות גבוהה לארוחה הסמוכה לסוף האימון הקרויה "חלון ההזדמנויות" הנמשך עד כ-30 דקות מתום האימון – הזמן הקריטי והחשוב ביותר לספק לגוף את חומרי הבנייה להם הוא דרוש כהתאוששות לאימון, וזאת בעיקר במקרים בהם האימון בוצע על קיבה ריקה. כדאי להיערך מראש עם כריך בריא המשלב פחמימה וחלבון ויהווה פתרון קל, נגיש ובריא.