"מורה לשם כבוד": אסתר רוט-שחמורוב קיבלה תואר הוקרה

שבוע וקצת לפני פתיחת המשחקים האולימפיים בפריז, המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט העניק לספורטאית האגדית תואר של כבוד: "על תרומתה לחינוכו של דור העתיד בהוראת החינוך הגופני, על הישגיה בקידום מצוינות באמצעות ספורט ועל עידוד לפעילות ספורטיבית"
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
נשיא המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט פרופ' רוני לידור, סגנית הנשיא ד"ר יעל קמחי, אסתר רוט-שחמורוב, יו"ר הדירקטוריון עובד יחזקאל, נשיא המדינה ה-10 ראובן (רובי) ריבלין | צילום: גרשון ולדמן

המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט העניק אתמול (רביעי) את התואר "מורה לשם כבוד" לשנת תשפ"ד לבכירת האתלטיות הישראליות בכל הזמנים, אסתר רוט-שחמורוב.

בטקס הענקת התואר, שהנחה יורם ארבל, נכחו פרופ' רוני לידור, נשיא המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, מר עובד יחזקאל, יו"ר הדירקטוריון, ד"ר יעל קמחי, סגנית הנשיא, ומר שלמה בן גל, מנכ"ל המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט. את המעמד המרגש כיבדו בנוכחותם גם נשיא המדינה לשעבר מר ראובן (רובי) ריבלין, יו"ר הוועד האולימפי, גב' יעל ארד, ותורמות הכליה שהצילו את חייה של אסתר, רונה מריאן בלומנפלד ותמר קרקו היימן.

לרוט-שחמורוב קריירה מפוארת והיא אחת מהספורטאיות הבולטות והאהובות ביותר בישראל. היא זכתה בחמש מדליות זהב ובמדליית כסף במשחקי אסיה, ובשתי מדליות זהב באליפות אסיה באתלטיקה. רוט-שחמורוב השתתפה בשתי אולימפיאדות, מינכן (1972) ומונטריאול (1976), וזכתה בפרס ישראל לספורט ותרבות הגוף לשנת תשנ"ט (1999). בשנת 2004 היא הייתה בין מדליקי המשואות ביום העצמאות.

נשיא המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט פרופ' רוני לידור, סגנית הנשיא ד"ר יעל קמחי, אסתר רוט-שחמורוב, יו"ר הדירקטוריון עובד יחזקאל | צילום: גרשון ולדמן

ועדת השיפוט כתבה בנימוקיה כי רוט-שחמורוב מקבלת את התואר "על תרומתה לחינוכו של דור העתיד בהוראת החינוך הגופני, על הישגיה בקידום מצוינות באמצעות ספורט ועידוד לפעילות ספורטיבית". עוד נכתב כי שחמורוב "פעלה לקידום, לטיפוח ולהעצמת נשים בספורט. התואר מוענק לה על כך שפרצה דרך לדורות של ספורטאיות וספורטאים שבאו בעקבותיה, ועל המשך תרומתה המשמעותית לספורט ולחינוך הגופני בישראל בדמותה ובפעילותה".

במשחקים האולימפיים במינכן 1972, רוט-שחמורוב הגיעה לחצי הגמר בריצת 100 מטר. היא העפילה לחצי הגמר בריצת 100 מטר משוכות, אך לא השתתפה בו, מכיוון שלמוחרת נרצחו 11 מחברי המשלחת הישראלית, ביניהם מאמנה האישי, עמיצור שפירא ז"ל. במשחקים האולימפיים במונטריאול 1976 היא סיימה במקום השישי בגמר בריצת 100 מטר משוכות.

כזכור, לפני כשנה רוט-שחמורוב עברה השתלת כליה שהצילה את חייה, לאחר שבנה פרסם פוסט בפייסבוק כי חלה הידרדרות במצבה הבריאותי והיא זקוקה בדחיפות לתרומת כליה להשתלה חוזרת. אסתר רוט-שחמורוב אמרה בהתרגשות "אני מודה למרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט על ערב בלתי נשכח. בטקס נכחו בני משפחתי ואנשי ספורט מכל הצמתים בחיי, וכמובן התורמות שלי, רונה מריאן בלומנפלד ותמר קרקו היימן, שנתנו לי את החיים במתנה".

התואר "מורה לשם כבוד" הוענק על ידי המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט לנשיא התשיעי של מדינת ישראל שמעון פרס ז"ל, לחוקר הזמר העברי אליהו הכהן ז"ל, למזכירם הצבאי של מנחם בגין, של שמעון פרס, של יצחק שמיר ושל יצחק רבין, תא"ל (מיל') עזריאל נבו, לנשיא המדינה יצחק (בוז'י) הרצוג ולאומן הבמה יהורם גאון.

אסתר רוט-שחמורוב עם תורמות הכליה רונה מריאן בלומנפלד ותמר קרקו היימן, שהיא גם בוגרת המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט | צילום: גרשון ולדמן



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"המטרה הכי גדולה שלי הייתה להיכנס למרוץ הזה מוכן מנטלית, רגוע יותר. ניסיתי פשוט לקחת את זה כהזדמנות לזרוח, ולא ללחוץ על עצמי יותר מדי", פטריק לאנגה משתף בהכנות שלו לאליפות העולם באיש ברזל בה ניצח.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג