מחקר חדש השווה את הצריכה של מזון אולטרה מעובד למול מזון לא מעובד, והגיע למסקנות שמחזקות את מה שכולנו חשים. המחקר מדד את השינויים במסת הגוף ומסת השומן בגוף במשך שבועיים של תזונה מבוססת מזון לא מעובד או מזון אולטרה מעובד. המשתתפים פשוט אכלו כמה שרצו ללא מודעות לצריכת קלוריות.
עוד כתבות בנושא
מה היתרון בתוסף התזונה BCAA לספורטאי סיבולת?
האם תזונה בעלת מדד גליקמי גבוה באמת טובה לספורטאים?
איך ספורטאים צריכים לקרוא תוויות מזון?
התוצאות
- המשתתפים אשר צרכו מזון אולטרה מעובד צרכו כ-500 קלוריות יותר ליום.
- המשתתפים אשר צרכו מזון אולטרה מעובד עלו במשקל כק"ג בעוד שהמשתתפים שצרכו מזון בלתי מעובד ירדו כק"ג.
- המשתתפים אשר צרכו מזון אולטרה מעובד העלו את מסת שומן הגוף בכ-400 גרם בעוד שהמשתתפים שצרכו מזון בלתי מעובד הורידו ממנה כ-200 גרם.
תובנות מעשיות
בחרו את אופי התזונה שלכם בתבונה.
הערות
לצורך סיווג המזון השתמשו ב-NOVA. NOVA (לא ראשי תיבות) היא מערכת סיווג תזונה אשר בוחנת את הטבע, ההיקף והמטרה של העיבוד אשר מסווגים מאכלים ומשקאות לארבע קבוצות: 1. מזונות לא מעובדים או מעובדים מינימלית. 2. מרכיבים קולינריים מעובדים. 3. מזונות מעובדים. 4. מזונות מעובדים מאוד (Monteiro et al., 2018).