מהגדולים בעולם בדורו: מאמן האתלטיקה פבל גויכמן הלך לעולמו

המאמן המעוטר, שתחת ידיו עברו בברה"מ מדליסטים אולימפיים, והמשיך לאמן בישראל עד לאחרונה, הלך לעולמו בגיל 95. המאמן מולי מלכא ספד לו: "אימן בתשוקה את כולם בגובה העיניים, מילד שרק הגיע לאצטדיון ועד האלופים הגדולים"
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
פאבל גויכמן ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה

מאמן האתלטיקה המוערך והמעוטר פבל גויכמן הלך אתמול (רביעי) לעולמו בשיבה טובה בגיל 95. פבל היה מאמן אתלטיקה בעל שם עולמי אשר הוביל שלל אתלטים אולימפיים ואף היה המאמן הראשי של נבחרת ברית המועצות טרם עלייתו לישראל. נולד במרץ 1929 בבלארוס. בשנות העשרים לחייו, עבר תאונת סקי קשה, ואביו היה הרופא שניתח אותו.

פבל היה מורה לחינוך גופני ומאמן אתלטיקה מגיל 26 עד 95, אימן יחד עם אשתו אליזבט ז"ל עשרות שנים. הם לימדו יחד בבית ספר והיו לפורצי דרך בגישות הוראה חדשניות. בנוסף, כתבו השניים ספרי לימוד באתלטיקה וחינוך גופני. פבל, שהיה מוערך מאוד, הוזמן להרצאות בפני מאמני אתלטיקה בעולם גם בעשור העשירי לחייו.

נחשב בעיני רבים כשם עולמי בתחום, נכתב עליו על ידי מאמני הנבחרות בברית המועצות שהיה "אחד מחמשת מאמני הקפיצה לגובה המשפיעים ביותר במאה הקודמת!" פבל כתב בספריו על הסגנון קפיצה המיוחד שהגה בתחילת שנות השבעים וקרא לו "Russian Flop" כמענה לסגנון קפיצה של פוסברי.

פאבל גויכמן מעניק מדליות | צילום: איגוד האתלטיקה

בין החניכים הרבים שלימד ואימן, היו אתלטים שהשתתפו במשחקים האולימפיים והפראלימפיים (אימן אתלטים ב-10 משחקים אולימפיים שונים). האתלטים הבולטים בקפיצה לגובה שהתאמנו אצל גויכמן: שיאן העולם בקפיצה לגובה יורי סטפנוב, האלוף האולימפי יורי טארמק ושיאן אירופה אלכסנדר גריגוריב.

לישראל הגיע בתחילת שנות התשעים והתגורר בירושלים. הוא אימן אתלטים באגודת האתלטיקה בגבעת רם בכל תנאי מזג האויר, וגם כשהיה בארץ הגיעו אליו אתלטים בינלאומיים למחנות אימון בירושלים ומכון וינגייט. בין מאות האתלטים שאימן ולימד בישראל, היו הבולטים: שי סיוקין, גבריאל פז וחן עדרי. לאור השנים הוא ייעץ ועזר למאמנים בתוכניות והאימונים של יואב שוסטר, צור ליברמן וישי איפראימוב.

אלוף ישראל בקפיצה לגובה לשעבר צור ליברמן ספד לו וכתב בפייסבוק: "פבל היה מאמן ומורה לחיים – אדם צנוע, בעל ידע רב ותשוקה אינסופית ללמד, לחדש, ולהמציא. גם בגילו המופלג הוא לא חדל לחשוב, לפתח, ולשתף את העולם בשיטותיו ובתובנותיו. הייתה זו זכות גדולה עבורי להתאמן איתו וללמוד ממנו לא רק על קפיצה לגובה, אלא גם על מסירות, צניעות, והיכולת לראות את התמונה הרחבה. פבל ידע להתאים את תהליך האימון לכל חניך וחניך, מתוך הבנה עמוקה שהאדם קודם לספורטאי. השפעתו לא הייתה רק בתחום האתלטיקה, אלא בכל תחומי החיים של כל מי שזכה לעבור תחת ידו. יהי זכרו ברוך".

מאמן קבוצת לידר ירושלים מולי מלכא כתב גם הוא: "פבל הוא הרבה מעבר למאמן. יצירתיות אין סופית לחקור ולהמציא מכשירים ותרגילים לכל היבט ולכל מרכיב באימון. במיוחד אהב לחשוב על תרגילים מנטליים באימון. חשב שונה ותמיד חיפש כיוונים חדשים ולא צפויים. הייתה לו פילוסופיה שלמה על אימון. אימן בתשוקה את כולם בגובה העיניים מילד שרק הגיע לראשונה לאצטדיון ועד האלופים הגדולים בלי הבדל, נתן לכולם מעל ומעבר. זכיתי ללמוד ולהתאמן אצלו במאות אימונים ולא היה אימון אחד שלא למדתי משהו חדש. הערצתי את הצניעות והמסירות שלו למקצוע ולאנשים. תמיד יהיה חלק ממני".



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם יודעים מי זה מייקל פלפס, אבל לאט לאט גם אנשים שלא יודעים כלום על שחייה מזהים את שאר השמות", ג'ורדן קרוקס, שיאן העולם הטרי ב-50 חופשי בבריכות קצרות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג