לרוץ ולזכור || מרוץ באיטליה הוקדש למען זיכרון השואה

איך מגבירים את המודעות לזיכרון השואה? אחת הדרכים היצירתיות הוא מרוץ אשר עובר במקומות הקשורים בעבר היהודי של העיר, כפי שהתקיים לאחרונה באיטליה
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Apollo Theater event For Public Relations use by Apollo Theater Foundation only. Not for any additional usage unless a written permission granted by SA PRO, Inc. (c) SA PRO, Inc.

אירועי ספורט רבים בארץ ובעולם משמשים כבמה להנצחת אישים ודמויות שאינם עוד עמנו, ולאחרונה אף התחילו להוות פלטפורמה חינוכית להגברת המודעות לנושאי חברה חשובים. דוגמאות לכך ניתן לראות בהירתמות של הוועד האולימפי הבינלאומי להקניית ערכי שלום ואחווה בין העמים, במאבקה בגזענות של ההתאחדות הבינ"ל לכדורגל ועוד.
עכשיו, המאבק באנטישמיות ולזיכרון השואה הגיעו גם הם למגרשי הספורט. הקונגרס היהודי העולמי, ארגון הגג המייצג כלל הקהילות היהודיות ברחבי העולם, פועל כבר שנים להילחם בתופעה של אנטישמיות בספורט, במגוון דרכים דיפלומטיות.

מרוץ למרחק 12 ק"מ | קרדיט: שחר עזרן

#אנחנו זוכרים

השנה, כשיצא הקונגרס בקמפיין שנתי ייחודי המשלב הנצחה של קורבנות השואה והגברת המועדות למאבק באנטישמיות והכחשת השואה, קבוצות ספורט ואוהדם לקחו חלק מוביל. זו השנה השנייה בה קורא הקונגרס היהודי העולמי לאנשים מכל רחבי העולם, לצלם את עצמם אוחזים בשלט עם המלים #WeRemember (#אנחנוזוכרים) ולהפיץ את התמונה ברשתות החברתיות לצד מסר של מחויבות אישית לזכור ולא לשכוח.

קמפיין זה זכה לתהודה רבה בכל רחבי העולם כבר בשנתו הראשונה, תוך חידוד המסר בקרב קהלים רבים אשר זיכרון השואה והפנמת הלקחים ממנה, לא היו בהכרח מוכרים להם דיו. יוזמות רבות בעולם הספורט התקיימו סביב קמפיין זה, במטרה להעלות את המודעות לנושא זיכרון השואה. קבוצת צ'לסי הצטרפה לקמפיין במסגרת מאבקה באנטישמיות בספורט, הפועל באר שבע ערכה טקס לפני משחקה במסגרת הליגה, בו העניקו השחקנים פרחים לניצולי שואה הלבושים בחולצות עם הכיתוב We Remember ו ו-11,500 מאוהדי מכבי תל אביב בכדורסל, הניפו שלטי "We Remember" ושרו את "התקווה" לפני משחקה של הקבוצה מול הכוכב האדום בלגרד במסגרת היורוליג.

הרצים עצרו במקומות הקשורים בעבר היהודי בעיר | צילום: שחר עזרן

באיטליה, הקהילה היהודית וארגון מכבי המקומי, בשיתוף עם הקונגרס היהודי העולמי, הוציאו לפועל זו השנה השנייה מרוץ למרחק 12 ק"מ, שמטרתו הגברת המודעות לחובת זיכרון השואה ודאגה לכך שפשעים נגד האנושות לא יהיו עוד נחלתה של החברה האנושית. המרוץ בבולוניה, ביום הזיכרון הבינלאומי לשואה, ב-27 בינואר, כלל שורה של עצירות במקומות הקשורים בעבר היהודי בעיר. בשנה שעברה התקיים מרוץ זה ברומא והוזנק בסמוך לבית-הכנסת המרכזי, כשאלפי רצים עוברים בנקודות מרכזיות ברחבי העיר, לרבות בסמיכות לשער טיטוס המפורסם. השנה, זכיתי בפעם השנייה לקחת חלק ביוזמה זו כרץ מישראל, כשלצדי עוד כאלף רצים מאיטליה ומרחבי אירופה, ביניהם שורד השואה בן ה-81, פרופ' שאול לדני. פרופ' לדני, המוכר לרבים בקהילת הרצים בארץ ובעולם כאלוף העולם לשעבר בהליכה מהירה, וניצול רצח הספורטאים הישראלים במשחקים האולימפיים מינכן ב-1972. פרופ' לדני, אשר שרד את המלחמה כילד ביוגוסלביה ולימים הפך לפרופסור בעל שם באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב, נודע לא פחות בשל חיבתו וכישרונו בהליכה בקצב מהיר, המשתווה לעתים לקצב הריצה של צעירים ממנו במחצית הגיל שכמותי.

לרוץ ולזכור | צילום: שחר עזרן

השנה, עבר המרוץ מרומא לעיר בולוניה, בה קהילה יהודית קטנה, אשר שמחה לקחת בתורה את ההובלה ולהרים אירוע ריצה רב משתתפים שהשתווה באיכותו לזה של בירת איטליה. בתקופה בה מתמעט הדור אשר ידע את הנורא מכל ומשמש עדות ראשונה לגודל האסון שבניסיון להשמיד את העם היהודי, ודאי שיש לא מעט סמליות בלמצוא עצמנו רצים על אדמת אירופה בעודנו מצהירים על מחויבותנו לזכור ולעולם לא לשכוח.

יריב נורנברג | חבר ה"דיפלומטים היהודים" של הקונגרס היהודי העולמי



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"אני מעדיף בריכות קצרות על ארוכות. זה פחות כואב", האלוף האולימפי ושיאן העולם לאון מרשאן ברגע של כנות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג