לקראת אוקלי לימיטס – שכרון חושים בגלבוע

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

מאת:מיקי בראור-עורך מגזין אופניים



0akley limits בגלבוע- על מה ולמה??
עם עליית הפופולאריות של מרוצי ה- XC המהירים והעצבניים נדחקו לאט לאט הרוכבים שהיו מגיעים לאירועי אופניים במטרה לבלות ברכיבה מהנה במסלול מסומן. האופי המהיר, הקצר ורב ההקפות של מרוצי ה- XC לא התאימו ל"לוחם סוף-השבוע" שרוצה לקחת את היצר התחרותי שלו לכיוונים של כיף והנאה מאירוע.
לאט לאט רוכבים רבים שהיו פוקדים בעבר את תחרויות אופני ההרים החלו להיעלם מהנוף ופשוט העדיפו לצאת לטיול עם החברים האהובים עליהם במקום להילחם בסינגלים מול רוכבים חזקים ואגרסיביים. מצד שני, ענף האופניים ואופני ההרים בפרט צובר לו במהלך השנים חברים חדשים רבים, שרוצים ומחפשים אירועי אופניים מלאים בכיף והנאה.

0akley limits בגלבוע נוצר במטרה להחזיר את הנשמה לאירועי אופני ההרים, להחזיר את הרוכבים חזרה אל מדורת השבט. השנה זו השנה השלישית שהאירוע מתקיים. בשנה שעברה למרות תנאי מזג אוויר בלתי אפשריים (עד 43 מעלות C ), כל המשתתפים נשבעו שהייתה להם חוויה בלתי נשכחת. הפעם החלטנו ללכת עקב בצד אגודל ולתת לרוכבים מידת זמן סבירה לתחרות 6 שעות למקצה הסולו ושמונה שעות לקבוצות. תחרות שמתאימה לכולם.

למה לצפות?
0akley limits הוא אירוע רב משתתפים בו רוכבי סולו ורוכבי שליחים מנסים להשיג כמה שיותר הקפות של המסלול בפרק זמן נתון מראש. אם אתם רוכבים חזקים או רוכבים עממיים, המסלול והתחרות תוכננו כך שיתאים לכל הרמות וסוגי הרוכבים. רוב המשתתפים הם רוכבים שעולים על אופניהם בעיקר בסופי שבוע בטיולים וברכיבות עם חברים. אנשים שעובדים במשרה מלאה ונהנים לרכוב על אופניהם בסופי שבוע. משתתפים יכולים לבחור להשתתף כרוכבי סולו או ליצור קבוצה עם עוד שלושה חברים, גברים או נשים ולהשתתף במקצה השליחים.

רוצים לרכוב עם החברים שלכם? מעולה, המרוץ הוא קבוצתי, עבודת צוות ושיתוף פעולה הם המפתח להצלחה.
רוצים לא לסבול יותר מדיי? בדיוק בשביל זה יש את קטגוריות השליחים, כל אחד חייב לעשות מינימום הקפה אחת, לתת את המקסימום בלי להישפך ולהעביר את השרביט (או את הדסקית) לחבר אחר מהקבוצה, לנוח שעה שעתיים ואז לצאת להקפה נוספת של כיף.
רוצים לנצח? לא חייבים להיות רוכבי עלית כדי לרכוב הכי מהר, הקבוצה המנצחת היא הקבוצה החכמה ביותר ולא דווקא החזקה ביותר.
ותמיד יש עוד אפשרויות לנצח- תחרות אוהל הקבוצה המקורי ביותר, תחרות הקסדה המקורית ביותר (כן, אפשר לקשט את הקסדות), תחרות "לימבו אופני הרים", תחרות הפסטה הטעימה ביותר, ועוד מיני פעילויות היתוליות בשטח… לא יהיה משעמם.

תשובות לשאלות נפוצות:
מתי כדאי להגיע?
מומלץ להגיע כבר יום לפני המרוץ, יש אפשרות לעשות קמפינג על המדשאות של מעין חרוד, להתקבץ סביב הברביקיו ולעשות שמח. מי שיגיע לילה קודם לא יצטרך להשכים קום באמצע הלילה כדי להגיע לזינוק המוקדם. בכל מקרה, למגיעים ביום התחרות מומלץ להגיע לאזור התחרות כבר בשעה 05:30 בבוקר כדי להספיק להתארגן לזינוק.
איך מזנקים?
הזינוק הוא בסגנון מרוצי הסיבולת, כלומר, כולם מסתדרים בקו זינוק במרחק של כ- 600 מטר מהאופניים. עם אות הזינוק רצים כל אחד אל אופניו עולים עליהם ויוצאים להקפה הראשונה. רוכבי הסולו מזנקים כדקה אחרי רוכבי השליחים.
איך אני מתארגן בקבוצה?
קבוצות שנוהגות לטייל יחד בסופי שבוע הן בדרך כלל הומוגניות וטבעי לארגן קבוצה מחברי הרכיבה הקבועים. גם המארגנים יכולים לעזור לרוכבים שאין להם קבוצה ולחברם עם רוכבים אחרים כמוהם. במיוחד לדואליסטים, נפתחה קטגוריה חדשה של זוגות, הרכיבה בזוגות היא קשה הרבה יותר מרביעיות מכיוון שכל אחד רוכב הרבה יותר זמן. קטגוריית הזוגות מתאימה במיוחד לרוכבים שרביעייה "קטנה" עליהם ומצד שני סולו "גדול" עליהם.

כמה ייצא לי לרכוב?
זה תלוי כמובן בזמן ההקפה ובקטגוריה בה מתחרים, אורך ההקפה הוא בין 35 דקות לשעה בערך.
קבוצות של 4 שליחים:
בדרך כלל יתחלפו בכל הקפה כדי לא להיות עייפים וכדי לנצל את מלוא הפוטנציאל של חברי הקבוצה, כל חבר קבוצה צפוי לבצע הקפה כל שעתים בערך.
מומלץ לבצע הכרת מסלול כדי לדעת להעריך כמה זמן לוקח לחברי הקבוצה לבצע הקפה, מידע שיעזור לרוכבים לדעת מתי הם צפויים להתכונן להחלפת חבר שרוכב על המסלול במהלך האירוע.
קבוצות של זוגות שליחים:
זוגות ירכבו בדרך כלל יותר מהקפה אחת ברציפות כדי לאפשר לבן הזוג להתאושש, לנוח ולאכול בזמן המנוחה שלו. כל חבר קבוצה צפוי לבצע הקפה כל 2-3 שעות.
סולו:
מוכנים לגלות את המגבלות? לדחוף את עצמכם למקסימום? רכיבת סולו היא בעיקר מבחן כוח הרצון, בכל מקרה, כל רוכב קובע לעצמו את היעדים האישיים. רוכב שמתכוון להשיג הכי הרבה הקפות ינוח פחות, וכנראה יאכל על אופניו. רוכב שמטרתו לסיים את כל שעות האירוע ינהג כנראה אחרת. חשוב לזכור שזוהי הרכיבה שלכם ואתם יכולים להשיג ממנה את היעדים שאתם תקבעו לעצמכם.
איך נקבע המנצח?
הקבוצה שמסיימת את מספר הגבוה ביותר בזמן הנתון תהיה ראשונה.
המסלול ייסגר ליציאה להקפה חדשה בזמן שנקבע, רוכבים שנמצאים על המסלול רשאים לסיים את ההקפה שלהם.

מה כדאי להביא?
אופניים:
מומלץ להביא את האופניים הפרטיים שלכם, אמצעים לנשיאת מים (תיק גב או בקבוקי מים לאופניים), פנימיות להחלפה עם אמצעי למניעת פנצ'רים, שרשרת להחלפה (לקבוצה), כלים לאופניים, מתקן לטיפול באופניים (אם יש לכם), שמן לאופניים, סמרטוטים.
לרוכבי סולו מומלץ לשקול הבאת ציוד נוסף כמו גלגלים להחלפה וכד'.
1-2 חליפות של בגדי רכיבה, 1-2 גרביים, משקפי רכיבה- מומלץ להביא עדשות לתנאי תאורה מוגבלים, למי שיש.

ציוד קמפינג- מומלץ, אוהל- או כל אמצעי ליצירת צל (שמשיות גדולות, אוהל גדול וכד'), מזרנים, שמיכות או כל דבר שאפשר להניח על הדשא, כסאות נוח, נייר טואלט, שקיות אשפה

ביגוד וציוד נוסף, מכנסיים קצרים וארוכים, חולצות קצרות וארוכות (יכול להיות קריר בבוקר ובערב), נעליים/סנדלים נוחים להחלפה (לא מומלץ להמשיך להסתובב עם נעלי הרכיבה), כובע
מגן קרינה- 15 ומעלה, מגבת אחת לפחות, בגדי רכיבה חמים (שרוולים, ווסט מגן רוח ובגדים לרכיבה בתנאים "קרירים").

אוכל ותדלוקים – מומלץ לתכנן את הארוחות מראש, מומלץ להביא אוכל שאתם אוהבים מהבית, יש אפשרות לעשות ברביקיו במקום הכינוס. תהיה אפשרות לקנות אוכל במקום.
מומלץ להצטייד בחטיפי אנרגיה וג'לים להביא הרבה נוזלים לשתיה, משקאות איזוטוניים וכד'.

חברים- משפחה – מומלץ לכל קבוצה/זוג/סולו להביא חברים או אנשים משפחה כצוות טכני תומך שיהיה אחראי על ניהול התחרות לקבוצה/בהכנת אוכל/עזרה בטיפול באופניים וכד'.

פעילויות מעבר לרכיבה
תחרות אוהל הקבוצה המקורי ביותר- המארגנים יסתובבו בין אזורי הקבוצות השונים בשטח הכינוס ויבחרו את הקבוצה המקורית ביותר, מומלץ לחשוב על נושא מרכזי שסביבו יעוצבו שטחי הכינוס של הקבוצות.

תחרות הקסדה היפה ביותר- רוכבים מוזמנים לעצב את הקסדות שלהם כיד הדמיון הטובה עליהם, שימו לב, אסור לפגוע במבנה הבטיחותי של הקסדה והעיצוב הוא על אחריות הרוכב בלבד.

תחרות הפסטה הטעימה ביותר- יבחרו שופטים שיטעמו מתבשילי הקבוצות ויבחרו את הטעים ביותר.

בנוסף בשטח הכינוס יפרשו מתקנים מתנפחים לילדים, ישנו מרכז מזון (בתשלום), ובו תמצאו מגוון רחב של מיני מאפה, שתיה קרה וחמה, בירות, גלידות, וגם ארוחות קלות.

מוזיקה עכשווית לאורך כל היום ובעיקר הגן הלאומי מעין חרוד על מגוון האפשרויות שבו מבריכת שחיה גדולה ומתקני שעשוע וכל.
פינת מנגל עצמית ועוד.

כל הפרטים על האירוע המיוחד הזה והרשמה בשוונג.
תגובות משיכרון חושים בגלבוע 2003 אפשר לקרוא כאן
ותמונות משיכרון חושים בגלבוע 2003
כאן




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם יודעים מי זה מייקל פלפס, אבל לאט לאט גם אנשים שלא יודעים כלום על שחייה מזהים את שאר השמות", ג'ורדן קרוקס, שיאן העולם הטרי ב-50 חופשי בבריכות קצרות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג